İmkansız aşk rekoru

Abone ol

Hırsız Polis dizisinin şarkısı "İmkansız Aşk" rekoro koşuyor. İşte olay şarkının hikayesi...

Dizi müzikleri patladı... Radyolarda en çok o parçalar istek alıyor. İnternetten en fazla o şarkılar indiriliyor. Kulüplerde en çok onlar çalınıyor. Yapım şirketleri dizi müziği albümü yapmak için birbirleriyle yarışıyor...

Televizyon ekranlarının sevilen dizileri artık sadece öyküleriyle değil, müzikleriyle de bir numara. Dizi müzikleri, sound track albümler halinde tek tek müzik marketlerdeki yerini alıyor. En çok indirilen MP3'ler içinde dizi şarkıları açık ara önde... İlgiyi farkeden müzik yapım şirketleri, dizilerin müziklerini albüm haline getirebilmek için birbirleriyle yansır hale geldi. Dizi müziklerinin bu kadar popüler hale gelmesinde birkaç etken var. Birincisi artık yapımcılar müziğin diziye katkısını çok önemsemeye başladı. Müziği iyi olan diziler reytinglerde de öne çıkıyor. Burada Kıraç'ın hakkını teslim etmek lazım. Bir İstanbul Masalı, Zerda ve Aliye'ye yaptığı müzikler o kadar kaliteliydi ki, bu basan diğer dizilere de örnek oldu. Kıraç'ın Aliye için yazdığı 'Oysa Bir Umuttu'nun CD'si geçen hafta piyasaya çıktı ve çok iyi bir satış grafiği var. 'Hırsız-Polis' dizisinin müziği 'İmkansız Aşk' tam anlamıyla patladı. Şarkı, son günlerin en popüler cep telefonu melodisi... Acı Hayat'ın Gülüm'ü de bir başka bit parça.

'İmkansız Aşk!'
'Hırsız-Polis' dizisindeki 'İmkansız Aşk' şarkısının nakaratı dillerden düşmez oldu. Orient Expression (Doğulu ifadeler) grubuna ait şarkının yer aldığı albüm iki hafta içinde piyasaya çıkıyor. Şarkının sözleri, dizinin senaristi Neşe Şen'e ait. Seslendiren ise bestecisi de olan Cem Yıldız.

Bugüne dek Yıldız Tilbe ve Zülfü Livaneli gibi birçok ünlü sanatçının vokalistliğini de yapan Yıldız; olay şarkının ortaya çıkışını söyle anlatıyor. "Dizinin üçüncü bölümünden sonra şarkı fikri oluştu. Neşe Şen, sözleri telefonda yazdırdı ve melodisi bir anda ortaya çıktı, 'İmkansız Aşk'ı ilk kez 9'uncu bölümde seslendirdik. Gerçekten romantik bir şarkı oldu."

Dizinin müziğini yapan Orient Expression, yaklaşık 4 yıl önce müziğe gönül veren dört 'kafadar' tarafından kurulmuş; Cem Yıldız, Murat Uncuoğlu, Richard Hamer ve Can Utkan... Yıldız, Türk Halk Müziği; ABD'li Hamer, Caz ve Latin; Uncuoğlu ile Utkan ise elektronik müzikteki tecrübelerini gruba aktarıyor.

Uncuoğlu, "Müziğimiz cep telefonu melodisi olsun diye değil, kaliteli bir müzik olsun diye ortaya çıktı. Dizide imkansız bir aşk vardı ve bu aşk, şarkı oldu" diyor. Grubun Amerikalı üyesi Richard Hamer ise, "Müzikle dizi bir bütün oluyor. Dizinin müziği, onun tuzu biberi gibi. 'İmkansız Aşk' bu yönüyle diziyi tamamlıyor. Şarkıyla ilgili çok olumlu tepkiler alıyoruz" diyor.

Müziği iyi olan dizi güçleniyor
Kıraç (Aliye - Beyaz Gelincik - Yağmur Zamanı - Bir İstanbul Masalı - Zerda): Aslında dünyada televizyon dizilerinin müzikleri de senaryo ve oyunculuk kadar önemlidir. Ama ülkemizde dizi müziğinin önemi pek bilinmiyordu. Artık bunun anlaşılmış olmasından çok memnunum. Katkım olduysa ne mutlu bana...

Emre Altuğ (Sensiz Olmuyor): Bir filmde müzik en az senaryo kadar önemli. Senaryonun bütünleyicisi. Ben Selami Şahin'in Sensiz Olmuyor adlı parçasını rol aldığım dizide seslendirdim. Dizinin başarısını daha da ilerletti. Son zamanlarda Hırsız -Polis dizisinin müziğini çok başarılı buluyorum. Müziğin gücünün anlaşılmasından mutluyum.

Aykut Gürel: (Müzisyen) Film müziğinin başarısı, yönetmenin istediği konuyu yakalayıp, altını çizip, verilmeye çalışılan mesajı daha da anlaşılır kılmaktır. Son dönemde dizilerden çıkan şarkıların bir kısmı gerçekten çok iyi işler.

Günün Önemli Haberleri