İmamoğlu'na Küçükkaya'yı kim önerdi? Deniz Zeyrek'ten bomba kulis

Abone ol

İstanbul adayı Binali Yıldırım ile rakibi Ekrem İmamoğlu'nun karşılaşacağı yayına dair kulisinde Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, İsmail Küçükkaya'nın moderatör olması teklifinin Binali Yıldırım'dan geldiğini, İmamoğlu'nun da 'tereddütsüz' kabul ettiğini kaydetti.

Türkiye uzun süre sonra ilk kez bir seçimde yarışan iki siyasetçiyi aynı ekranda görecek. İstanbul adayları Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım, gazeteci İsmail Küçükkaya'nın yönetiminde 16 Haziran'da saat 21:00'de bir ortak yayına katılacaklar.

Sözcü Gazetesi'nde yazan Ankara'nın deneyimli siyaset muhabiri Deniz Zeyrek, bu özel yayının perde arkasını aktardı:

Öneren kişi Binali Yıldırım

"Biliyorsunuz, iki aday da yayın konusunda hem fikir olunca, AK Parti Mahir Ünal'ı, CHP Engin Altay'ı görevlendirmişti. Daha önce duayen gazeteci Uğur Dündar'ı öneren Binali Yıldırım, Dündar tartışmayı yönetmeyi reddedince bu kez İsmail Küçükkaya'yı teklif etti. İmamoğlu da tereddütsüz kabul etti

"Ünal ve Altay, adayların ve parti liderlerinin görüşleri doğrultusunda programın formatını da konuştu. İlk başta toplam 20 soru sorulması ve her adaya iki dakika süre verilmesi konuşuldu. Ancak, bu tür bir kararın hem adayları hem programı yönetecek olan gazeteciyi kısıtlayacağı görüşü hakim olunca, format tamamen İsmail Küçükkaya ile adaylara bırakıldı.

(...)

Diğer taraftan, Yıldırım'ın İmamoğlu'ndan daha fazla TV kanalı ve gazete tarafından takip edilip, daha çok yayına çıkmasına karşın, kendi tabiri ile ‘sesini duyurmakta’ zorlandığı biliniyor. Bu da ortak yayında Yıldırım'ın bugüne dek ulaşamadığı kadar izleyiciye ulaşacağını ve  sesini duyurabileceğini gösteriyor. Yıldırım'ın bir diğer avantajı da partisi ‘kutuplaştırma’ ile itham edilirken ortak yayına ‘evet’ diyecek kadar ‘cesur’, ‘uzlaşmacı’, ‘özgüvenli’ olduğu algısının ortaya çıkması olacak. Şahsen, seçmenlerin büyük ölçüde kararlarını verdiğine inanıyor, ortak yayının seçmen eğilimlerinde çok büyük değişikliğe yol açmasını beklemiyorum.’

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...

Tüm yazarlar sayfasına geçmek için linki tıklayınız...

Günün Önemli Haberleri