İlköğretimde Arapça dil eğitimi yolda
Abone olMilli Eğitim Bakanlığı, yabancı dil eğitimine Arapça'yı da dahil etti!
Türkiye'de bir ilk daha gerçekleşiyor!
Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz yıl alınan Bakanlar Kurulu
kararıyla Arapça'yı ilköğretim 4., 5., 6., 7. ve 8. sınıf
öğrencilerinin yabancı dil dersinde Arapça ders öğretim programını
hazırladı.
Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Merdan Tufan, Türkiye'de okutulacak
yabancı dillerin Bakanlar Kurulu kararı ile belirlendiğini
söyledi.
Şu anda Türkiye'deki okullarda İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça ve Çince dillerinde eğitim verildiğini anımsatan Tufan, bu dillere Arapça'nın da eklendiğini belirtti.
İSTEYENE ARAPÇA EĞİTİMİ
VERİLECEK
Bu kararın Bakanlar Kurulu'nca geçen yıl alındığını hatırlatan
Tufan, ''Geçen yıl bu karar alındığında eğitim öğretim başlamış
olduğu için okullarımızda okutulma şansı pek yoktu. Biz o tarihte
bu dersin komisyonlarını kurduk. Ders programının hazırlanmasına
başladık'' diye konuştu.
Program hazırlamanın zaman aldığını ifade eden Tufan, ilköğretim 4., 5., 6., 7. ve 8. sınıflar için Arapça ders programının tamamlanarak yayınlandığını bildirdi. Tufan, ''Bu sene ilköğretimde eğer Arapça dersini seçen varsa, bu programa göre Arapça'yı dil olarak alıp okuyabilir'' dedi.
Bu sınıflar için Arapça ders kitabı çalışmalarının başladığını
belirten Tufan, Haziran ayı sonuna kadar ders kitabı bitecek.
Önümüzdeki öğretim yılı ders kitabı da olacak'' diye konuştu.
Arapça dersinin zorunlu yabancı dil dersi ile seçmeli ders için ayrı ayrı seçilebileceğini ifade eden Tufan, bu yıl öğrencilerin bu dersi seçebileceğini, dersin programı hazırlandığı için ders kitabı olmadan da bu dersin okutulabileceğini kaydetti. Tufan, öğretmenlerin belirledikleri kaynaklardan yararlanarak bu dersi verebileceklerini belirterek, bir ders için asıl unsurun program olduğunu ifade etti.