İHA kameramanı vuruldu

Abone ol

İHA'nın Gazze'deki kameramanı Hamdi Hur, İsrail askerleri tarafından vuruldu

İHA'nın Gazze'deki kameramanı Hamdi Hur, sınırdaki Erez Sanayi Bölgesi'nde çekim yaparken İsrailli askerlerin kurşunlarına hedef oldu.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İHA'nın Gazzeli kameramanı Hamdi Hur, Gazze Şeridi ile İsrail sınırındaki, Erez geçiş kapısına çok yakın mesafede yer alan sanayi bölgesinde çekim sırasında, İsrail askerlerinin ateşine maruz kaldığı ve kendisine 2 kurşun isabet ettiği öğrenildi. Ancak çelik yelek bulunması nedeniyle kurşunlardan biri etkisiz kalırken, diğeri kameramanın elini parçaladı.

Kameraman Hamdi Hur, Gazze Şehri'ndeki Şifa Hastanesi'nde tedavi altına alındı ve durumunun iyi olduğu bildirildi. Erez Sanayi Bölgesi'ndeki güvenliği sağlayan Filistinli askerler, bölgeyi terketmiş bulunuyor.

Bu nedenle sanayideki fabrikalar, içindeki malzemeler, zaman zaman civarda yaşayan işsiz Filistinliler'in talanına uğruyor. Bazı Filistinliler, at arabalarına yükledikleri, alüminyum ve metal gibi parçaları, satmak amacıyla bölge dışına kaçırıyor. Gazze Şeridi'nin kuzeyinde, Beyt Hanun'da operasyonların başladığı sırada, bölgedeki çatışmaları izlemek isteyen Doğan Haber Ajansı muhabir ve kamera ekibi ile Cihan Haber Ajansı Muhabiri Mustafa Çağ da 2 gün önce, Beyt Hanun'da, çatışmaların yoğun olduğu bölgede yakın çekim yapmak isterken, askerlerin kurşunlarına maruz kalmışlar, ancak kurşun sesleri üzerine kendilerini yere atarak, yara almadan kurtulmuşlardı.

Aynı bölgede, El Cezire Televizyonu'nun 2 kameramanı da olayları izlerken, atılan kurşunlardan yara almıştı.

Günün Önemli Haberleri