İdam cezası Erdoğan'ın başkanlık bileti mi?

Abone ol

"Acaba Erdoğan, başkanlık sistemini esas alan anayasa taslağını idam cezasını da ekleyip referanduma götürmeyi mi düşünüyor?"

İNTERNETHABER.COM
Başbakan Erdoğan'ın idam cezasını gündeme taşımasıyla başlayan tartışma tam gaz devam ederken günün en çarpıcı yorumlarından biri Radikal yazarı Murat Yekin'den geldi.

Yetkin, Erdoğan'ın kafasındaki yol haritasını yorumladığı yazısında idam tartışmasıyla başkanlık sistemi arasındaki ilginç bağa dikkat çekti. Gündemin en çok yapılan yorumunu en net ve dolaysız bir şekilde formüle eden Yetkin dolaşımdaki idam tartışmasının arka planına ışık tuttu.

İDAM CEZASI İÇİNDE BAŞKANLIK OLAN ANAYASININ BİLETİ Mİ?

"Acaba Erdoğan, başkanlık sistemini esas alan anayasa taslağını idam cezasını da ekleyip referanduma götürmeyi mi düşünüyor?" sorusuna yanıt arayan Murat Yetkin, Erdoğan'ın Başkanlık hedefi için idam cezasını bir kaldıraç olarak kullanmak istediğini yazdı. Meclisteki yeni anayasa çalışmalarının tıkanması durumunda AK Parti'nin içinde idam cezası ve başkanlık sistemi olan bir tasarıyı referanduma götürmek için düğmeye basabileceğini kaydeden Murat Yetkin, Erdoğan'ın başkanlık yolundaki en büyük engeli idam cezasıyla aşmayı planladığını yazdı.   

İşte Yetkin'in yazısındaki ilgili bölüm:

"Acaba Erdoğan yıl sonuna kadar Anayasa Uzlaşma Komisyonu’ndan bir şey çıkmazsa AK Parti’nin başkanlık sistemini esas alan anayasa taslağını, içine ölüm cezasını da ekleyip Meclis’e, oradan da referanduma götürmeyi mi düşünüyor? Acaba idam cezası Erdoğan’ın denetimi zayıf bir başkanlık sistemine gidiş bileti, o yolda oynayacağı bir koz olabilir mi? Neden olmasın? AB mi dediniz? AB şu an Türkiye’yi alacak gibi mi duruyor sizce?"

Yazının tamamını okumak için

Günün Önemli Haberleri