HDP'nin Iğdır'daki hırsızlığı kamerada

Abone ol

Eski MHP Milletvekili Dr. Sinan Oğan, Iğdır'da seçimlere hile karıştığını iddia etti. Twitter adresinden hile yapılan sandıklar ve HDP'lilerin toplu oy kullanmalarına ilişkin videoları yayınlayan Oğan, Iğdır'ın hileyle HDP'ye geçtiğini söyledi.

IĞDIR'daki seçim sonuçları tartışma yarattı! 31 Mart gecesi Cumhur İttifakı Adayı İsa Yaşar Tezel, seçimlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla İl Seçim Kurulu'na itirazda bulunurken, 24. Dönem Iğdır Milletvekili Sinan Oğan twitter adresinden HDP'lilerin birçok sandıkta oy hırsızlığı yaptığını iddia etti.

İki video iki hile!

Cumhur İttifakı Adayı İsa Yaşar Tezel'e destek vermek için bir süredir Iğdır'da seçim çalışmalarına katılan Sinan Oğan, twitter adresinden Iğdır'daki seçimlerde hile yapıldığına ilişkin iki video paylaştı. İlk videoda HDP'li sandık görevlisinin elindeki mühür ile bazı oy pusulalarını işaretlediği görülüyor. İkinci videoda ise HDP'liler toplu oy kullanıyor.

Toplu oy kullanılan sandıktan silme HDP çıktı

Sinan Oğan ayrıca twitter'dan hile yapıldığını iddia ettiği 1156 nolu sandığın seçim sonuçlarını da açıkladı. Buna göre 1156 sandıkta HDP'ye 290 oy çıkarken MHP'ye ise sadece 5 oy çıktı. Diğer dört partiye ise hiç oy çıkmadı.

Kafa karıştıran sandık açıklaması

İYİ Parti'nin aday göstermemesi üzerine AK Parti Iğdır'da MHP'yi destekleyeceklerini açıklamış ve İsa Yaşar Tezel, Cumhur İttifakı adayı olarak seçimlere girmişti. Sandıkların açıldığı ilk saatlerde öne geçen ve gece boyu yarışı önde götüren Tezel, zaferini ilan etmiş ancak son dakikada seçimleri kaybetmişti.

Sinan Oğan, twitter'dan takipçilerine durumu iki ayrı görselle anlattı. İlk görselde sandıkların yüzde 100'ünün açımdığını ve Tezel'in seçimleri kazandığı açıklanırken ikinci görselde açılan sandık oranını yüzde 99'a düştüğünü ve bu görselle birlikte seçimlerin HDP'ye verildiğini ileri sürdü.

Günün Önemli Haberleri