HDP'den ilginç 'baraj' açıklaması

Abone ol

2015 genel seçimlerinin en çok konuşulan konularından 'baraj' konusunda, HDP Gaziantep milletvekili adayı Celal Doğan, ilginç bir açıklama yaptı.

Yaklaşan 7 Haziran seçimlerinin en çok konuşulan konularından biri olan 'HDP'nin barajı geçip geçemeyeceği' tartışmalarına, HDP'den ilginç bir yorum geldi. HDP Gaziantep milletvekili adayı Celal Doğan  partisinin barajı geçmemesi durumunda kıyametin kopmayacağını ve demokratik mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

"BARAJI AŞARSAK..."

HDP milletvekili adaylarının yürüttükleri çalışmalara ilişkin bilgi vermek içn düzenledikleri basın toplantısında, HDP’nin birinci sıra milletvekili adayı olan Celal Doğan, HDP’nin barajı aşacağına inandığını ancak aksi durumun ülkeyi kaosa sürükleyeceği yönünde bir algı yaratılmaya çalışıldığını söylerek, "Barajı aşarsak Türkiye; Ortadoğu’daki diktatör rejimlere eğimli bir anlayışın yani başkanlık sisteminin rüyası ve hayalinden kurtulacak. HDP barajı aşmazsa kıyamet kopmayacak. Siyasi ortamı bulandırmak için özellikle bu algı oluşturulmak isteniyor. Biz 100 metre koşmuyoruz, maraton koşuyoruz. Aksi bir durumda da bizler demokratik mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.



"ÇOK KUTSAL SAYDIĞIM BİR DAVA İÇİN BURADAYIM"

Doğan, CHP yerine HDP’yi tercih etmesinin sebebini ise "Türkiye’de HDP dışında mevcut iktidarı durduracak ve gelecekte bu ülkenin umudu olacak başka bir siyasi parti olsaydı onu tercih ederdim. Hatta kendim o partide olmasam bile oy verirdim. Milletvekili olma arzusu ile HDP’ye gelmedim. Siyasi partiler bir mebus atölyesi değildir. Ülkeyi yönetme arzusu olan partilerdir. Bu ülkede o işi yapacak parti yok. O nedenle buradayım. Çok kutsal saydığım bir dava için buradayım" diyerek açıkladı.

Günün Önemli Haberleri