Hastanelerde randevu çilesi

Abone ol

Merkezi Hastane Randevu Sistemi'nde yaşanan aksamalar hastanelerde uzun kuyruklar oluşturdu...

"Merkezi Hastane Randevu Sistemi" ile Alo 182'yi arayarak randevu alan vatandaşların, hastanelerin Bilgi işlem merkezinden kaynaklanan sorunlardan dolayı mağduriyetlerin yaşanması vatandaşı çileden çıkarıyor.

Sonsayfa.com'un haberine göre Zeynep Kamil Kadın Doğum Hastanesi'nde muayene olmak isteyen vatandaşlar Alo 182'den randevu almalarına rağmen hastanedeki genel sistem arızasının sık sık yaşanmasından dolayı uzun kuyruklar yaşanıyor. Bu kuyruklarda bekleyen hastalar ise çileden çıkıp, personelle zaman zaman kavga ortamının oluşmasına sebep oluyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Sağlıkta Dönüşüm Projesi'nin en önemli adımlarından birisi olan Merkezi Hastane Randevu Sistemi(MHRS) İstanbul'da da uygulanmaya başlamış ve memnuniyetin artırılarak hastanelerde oluşan kuyrukların azaltılması amaçlanmıştı. Ancak genel sistem hatasından dolayı bu durum eski kuyruklardan daha fazla kuyrukların oluşmasına ve vatandaşın mağdur olmasın a sebep oluyor.

SİSTEM ARIZASI YAŞANIYOR

Merkezi Hastane Randevu Sisteminde hasta 182'den randevusunu aldıktan sonra hastanelerin bilgi işlem bölümüne gidip muayene barkodu almak için bekleyen hastalar, sistemden kaynaklanan sorundan dolayı barkot alamıyor.Bu durum muayene olacak vatandaşları çileden çıkarıyor. Zaman zaman barkot sırası yüzünden tartışmaların yaşandığı Zeynep Kamil Kadın Doğum Hastanesi'nde sık sık "sistem yok" diyen personel ile vatandaş tartışıyor. Oluşan kuyruk nedeniyle zor anlar yaşayan vatandaşlar "Alo 182'yi aramak yetmiyor, birde barkot sırasına giriyoruz" diyerek tepki gösteriyor. Muayene olmak için hem para veriyoruz hem de kuyruk çilesi yaşıyoruz diyen vatandaşlar, yaşanan sistem krizi ve barkot kuyruğuna çözüm bulunmasını istiyor.

DİĞER HASTANELERDE DE DURUM AYNI

Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde de vatandaşlar aynı çileyi çekiyor. Saatlerce kuyruklarda beklemekten sinirlenen vatandaşlar, durumu hastane yönetimine iletse de aldıkları cevap hep aynı oluyor. Hastane personelinin mağdur vatandaşlara verdiği cevap ise "Bakanlığın hatası" şeklinde olması ise olayın had safaya çıkmasına sebep oluyor.

Günün Önemli Haberleri