Hasip Kaplan'dan Mansur Yavaş'a sert tepki: Seni öyle bir rehabilite ederizki, feleğin şaşar

Abone ol

Hasip Kaplan, Mansur Yavaş'ın "Ben HDP'lileri terörist olarak görmüyorum. onların topluma kazandırılmasını düşünüyorum" sözlerine "Seni öyle bir rehabilite Ederizki, feleğin şaşar" diyerek sert tepki gösterdi.

Mansur Yavaş'ın, "Ben HDP'lileri terörist olarak görmüyorum. onların topluma kazandırılmasını düşünüyorum, tek adam pençesinden kurtarılmalı" cevabı HDP'li isimleri deyim yerindeyse çıldırttı. Hasip Kaplan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Yavaş'a sert sözlerle yüklenerek "Mansur Yavaş Seni öyle bir rehabilite Ederizki, feleğin şaşar. Aklın tavana vurur, Edepsiz..!" ifadelerini kullandı.

Benzer bir tepki de Sırrı Sakık'tan geldi: Umutsuz vak'asınız!

"HDP'lilerin topluma kazandırılmasını düşünüyorum"

Millet İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ın katıldığı programda HDP ile ilgili soruya "Ben HDP'lileri terörist olarak görmüyorum. HDP'lilerin topluma kazandırılmasını düşünüyorum, tek adam pençesinden kurtarılması gerektiğini düşünüyorum. Böyle bir söz de etmedim. 7 Haziran'da HDP 80 milletvekili çıkarmıştı, 1 Kasım'da 40'a indi, yarısı AK Parti'ye verdi. HDP'nin hepsini terörist olarak görmek yerine, bir kısmını PKK'nın pençesinden kurtarmak gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı. HDP'li isimlerden tepki gecikmedi.

İlk tepki Sırrı Sakık'tan geldi

HDP Muş Belediye Başkan Adayı Sırrı Sakık "HDP'liler topluma kazandırılmalı diyen kişi şunu demek istiyor. Kürtler ve HDP'liler hepsi kriminal bir halktır, suçludur. Rehabilite edilerek kötü yoldan kurtulabilrler. Bence siz kendinizi topluma kazandırmayın. Umutsuz vakkasınız çünkü." ifadelerini kullandı.

Günün Önemli Haberleri