Hamit'ten bir altın gol de Türkçe'ye!

Abone ol

FIFA tarafından 'yılın en güzel golü'ne verilen ödülün sahibi olan milli futbolcu Hamit Altıntop, taraftarı hayal kırıklığına uğrattı!

FIFA tarafından 'yılın en güzel golü'ne verilen "Frencs Puskas" ödülünün sahibi olan milli futbolcu Hamit Altıntop'un teşekkür konuşmasında ilginç bir ayrıntı dikkat çekti.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) İsviçre'nin Zürih kentindeki merkezinde düzenlenen ve futbolda 2010 yılının ''en iyileri''nin seçildiği ödül töreninde, milli futbolcu Hamit Altıntop'un EURO 2012 Elemeleri'nde Kazakistan'a attığı gol, yılın en iyi golü ödülüne layık görülmüştü.

Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih'te forma giyen Hamit Altıptop'un, A Milli Takım formasıyla attığı bu golle ödül alması Türkiye için ayrı bir gurur kaynağı olurken, ödül töreninde ilginç bir ayrıntı dikkat çekti.

Gazeteport'un haberine göre; Gecede ödül alan isimlerin birçoğu teşekkür konuşmalarını ana dilde yapmayı tercih ederken (Yılın teknik direktörü seçilen Jose Mourinho Portekizce konuştu), yılın golüne imza atan milli futbolcumuz ise konuşmasını Türkçe yerine Almanca yaptı.

Hamit Altıntop'un teşekkür konuşmasında Türkçe yerine Almanca'yı tercih etmesi internet forumlarında da tartışma konusu olurken, futbolseverler bu tercihi nedeniyle milli futbolcuya tepki gösterdi.

Günün Önemli Haberleri