Halk otobüsünde laiklik kavgası rahatsız olduysan...

Abone ol

Türkiye'nin gündemine oturan laiklik tartışmaları devam ederken konuya ilişkin üniversitelerde ilginç olaylar yaşanmaya başladı. Üniversite Kıyamı isimli gruba üye olan öğrenciler, halk otobüsünde insanları uyardı.

Kendilerine "Üniversite kıyamı" diyen bir grup, üniversitelerde ve otobüslerde eline Kur'an alarak vaazlar vermeye başladı. Yayınladıkları son videoda ise otobüste kendilerini uyaran bir kişi ile sert bir tartışma yaşadıkları görüldü.

Otobüste vaaz veren gençler, düşük sesle konuşmasını isteyen bir kişiye, "Yatak odasındaki hareketi burada yapıyorsan ben burada konuşabilirim. Allah'ın kitabından rahatsız oluyorsan, Allah'ın dünyasında yaşamayacaksın. Rahatsız olan insin aşağı" gibi sözlerle karşılık verdi. Karşısındaki gen de "ben senin sesinden rahatsız oluyorum" dedi.

İkili arasında yaşanacak muhtemel kavga otobüstekilerin araya girmesiyle engellendi. Bu sorada bazı yolcuların ise tepki gösterip otobüsten indiği görüldü. Görüntüler sosyal medyada büyük tartışmalara neden oldu.

Öte yandan videoyu paylaşan "Üniversite kıyamı" grubunun, bazı üniversitelerde de gezip vaazlar verdiği ortaya çıktı. Grup adına açılan Facebook hesabında, üniversitelerde yapılan etkinliklerden fotoğraflar paylaşıldı.

Günün Önemli Haberleri