Halil Ünal’dan iddialara yalanlama

Abone ol

Eskişehirspor ve Kulüpler Birliği’nin eski Başkanı Halil Ünal, bazı medya organlarında gözaltına alındığı şeklinde haberler çıktığını, bunun...

Eskişehirspor ve Kulüpler Birliği’nin eski Başkanı Halil Ünal, bazı medya organlarında gözaltına alındığı şeklinde haberler çıktığını, bunun doğru olmadığını, davet üzerine adliyeye gittiğini söyledi.
Ünal, Eskişehir’de ’ihaleye fesat karıştırma, rüşvet alma ve rüşvet verme’ iddialarıyle ilgili düzenlenen ve 12 kişinin gözaltına alındığı operasyonla ilgili İHA’ya özel açıklamalarda bulundu. Bu operasyonda gözaltına alındığı şeklindeki haberlerin doğru olmadığını ifade eden Ünal, “Olayın Türk kamuoyuna, spor camiasına ve futbolseverlere çok farklı yansıdığını düşünüyorum. Olayla alakalı hiçbir şey yok. Sayın savcımız, 2006 yılında yaşanmış bu olayla ilgili benim bilgime başvurmak üzere davet etti. Kendisinin davetine icabet ettim. Sayın savcıma gerekli bilgilendirmeyi yaptım ve adliyeden ayrıldım, konu budur. Ama ’Tutuklandı’ gibilerinden bir sürü spekülasyonlar söz konusudur ve tabii ki bunların hiçbirinin de aslı yoktur. Bunu sevgili futbol taraftarlarımızdan, sevgili Eskişehirspor’un büyük taraftarları ile ve Türk futbol kamuoyuyla paylaşmak istedim” dedi.
Davayla ilgili kendisini sıkıntıya düşürecek bir durum olmadığını belirten Halil Ünal, "Bundan sonraki süreçte biz Türk futbolcuna her daim, her vakit hizmet etmeye hazırız. Başta güzel Eskişehirspor’umuz olmak üzere, Türk futbolunun her kademesinde üzerimize ne düşüyorsa maddi ve manevi destek vereceğiz. Bize yakışan budur. Bir futbol adamı olmak esasen bunu gerektirir” ifadelerini kullandı.

Günün Önemli Haberleri