Gün batımını yangın zannetti ortalığı karıştırdı

Abone ol

Gün batımında gökyüzünün kırmızı renge bürünmesi Almanya'da bir kişinin paniklemesine neden oldu. Kırmızı bulutları yangın zanneden şahıs itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine giden ekipler şaşkınlık yaşadı.

ALMANYA’ya yaşanan bir olay insanda şaşkınlığa neden oldu. Salı günü gerçekleşen olayda Hamburg'un Winterhude mahallesinde yaşayan bir kişi, gökyüzündeki kırmızımsı bulutları devasa bir yangının dumanı zannetti.

Hemen itfaiyeyi araması ile olay yerine anında ekipler sevk edildi. Ekiplerin olay yerine gitmesi ile yanlış alarm verildiği kısa zamanda fark edildi.

Euronews’te yer alan habere göre yerel basına konuşan itfaiye sözcüsü, insanların gün batımını sıkça yangın zannettiğini, her seferinde emin olmak için ekiplerin olay yerine gönderildiğini söyledi.

GÖKYÜZÜ NEDEN KIRMIZI OLUR?
Gün batımı sırasında Güneş ışınları atmosferde daha uzun yol katederek farklı renklere ayrılıyor. En az kırılmaya uğrayan renk kırmızı olduğundan, gün batımı sırasında ufuğu kızıl bir çizgi kaplıyor.

Özellikle soğuk günlerde eğer bulutlar alçak bir seviyede gökyüzünü kaplarsa, bu ışınlar beyaz bulutlara çarparak adeta kızıl bir ışık şöleni yaşatabiliyor. Yüksek enlemde bulunan ve soğuk bir iklime sahip olan kuzeydeki ülkelerde kırmızı gün batımlarına sıkça rastlamak mümkün

Günün Önemli Haberleri