Gül'den kıyafet serbestliği ile ilgili açıklama!

Abone ol

Çankaya Köşkü'nde Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev'i ağırlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Çankaya Köşkü'nde Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev'i ağırlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BDP'li 9 milletvekilliyle Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk'un dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik fezleke hazırlanmasının, gerilimi arttıracağı iddialarını değerlendirirken, bu konudaki görüşlerini TBMM'nin açılışında yaptığı konuşmada ifade ettiğini belirterek, ''Bunlar Meclis'e gelir, Meclis'te tabii komisyonlarda konuşulacak, herhalde tartışılacaktır. Ama benim fikirlerim, ben Meclis'te gayet açık bir şekilde söylemiştim'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül ve Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirdikleri ortak basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

FİKRİMİ MECLİS'TE AÇIKLAMIŞTIM

BDP'li ve bağımsız milletvekilleri hakkındaki fezlekelerin Meclis'e gönderilmesinin siyasette tansiyonu yükseltip yükseltmeyeceği sorusu üzerine Gül, ''Aslında bu konuyla ilgili benim Türkiye Büyük Millet Meclisi açılışında yaptığım konuşmayı biliyorsunuz. Fikirlerimi de orada paylaşmıştım. Bildiğim kadarıyla bunlar Meclis'e geliyor. Meclis'te tabii komisyonlarda konuşulacak bütün. Herhalde tartışılacaktır. Ama benim fikirlerimi, ben Meclis'te gayet açık bir şekilde söylemiştim'' diye konuştu.

KILIK KIYAFET YÖNETMELİĞİ

''Okullarda kılık kıyafet yönetmeliğinde bir değişiklik yapıldı. Tek tip kıyafetin gelir farkını ortaya çıkaracağı yönünde kaygılar var. Kur'an-ı Kerim derslerinde başörtüsünün laikliğe aykırı olduğu yönünde eleştiriler var. Görüşleriniz nelerdir'' sorusuna Gül, ''Milli Eğitim Bakanlığı'nın herhalde bütün çalışmaları hükümetin bir kararı. Dolayısıyla lehinde, aleyhinde konuşanlar da muhakkak ki olacaktır. Ama herhalde esas sorumluluğu taşıyan Bakanlık ve Hükümet böyle bir karar verdiğine göre söylenecek bir şey yok'' yanıtını verdi.

Günün Önemli Haberleri