Gökçek'ten Ankara sonuçlarına itiraz

Abone ol

Ankara'da seçim yarışı kızışıyor! Melih Gökçek, iptal edilen oylarla ilgili olarak YSK'ya başvuracaklarını açıkladı.

Ankara'da nefes nefese bir seçim yarışı yaşandı. Dün yaptığı açıklamayla seçimi kazandığını belirten Melih Gökçek, Ankara'da 90 binden fazla oyun iptal edildiğini vurgulayarak, "Tespitimize göre 70 bin oy bize ait olan oy. Hakkımızı almak için itiraz ediyoruz, inşallah arayı da açacağız" diye konuştu. 
 
Resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazandığı belirten Melih Gökçek, bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi binasında çalışanlar ve  partililer tarafından karşılandı.
 
Belediyenin konferans salonunun bulunduğu binanın balkonundan AK Parti  ve Türkiye bayraklarıyla bekleyenlere seslenen Gökçek, "Ankara'da bugüne kadar  aldığımız dualar ve Ankaralıların desteğiyle bir sefer daha 5 yıl Ankara'yı Allah  ömür verirse birlikte idare edeceğiz" diye konuştu. 
 
ALLAH BİZE ZAFER BAHŞETTİ
 
"Şunu herkes bilsin. Biz dostluğu, yol arkadaşlığını da unutmayız, hainlik yapanı da unutmayız" diyen Melih Gökçek, rakiplerinin dün saatlerce  televizyonda direndiklerini ifade etti. "Daha önce anlattım, dedim ki 'tezgah yapacaklar, son ana kadar bizi  mağlup gösterecekler, insanları sokağa dökecekler' birebir bunları yaptılar"  diyen Gökçek, ancak Allah'ın bu zaferi kendilerine bahşettiğini kaydetti. Gökçek,  şöyle konuştu: 
 
"7 düvel birleşti, Allah'a hamdolsun güçleri yetmedi. Dışarıdan  beynelmilel güçler. Özellikle İstanbul'daki baronlar ve bu baronlarla birlikte  içerideki işbirlikçileri, hepsi bir araya geldiler. Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü  karşısında, Recep Tayyip Erdoğan hükümetinin gücü sayesinde mağlup oldular. Bu  zafer Allah'ın yardımı ve milletimizin gücü sayesinde oldu. Milletimize teşekkürlerimizi, şükranlarımızı sunuyoruz." 

Ankara'nın bugün dünyanın örnek kentlerinden biri olduğunu dile  getiren Gökçek, sözler verdiklerini, Allah'tan bu sözleri 5 yıl içinde tutmayı  nasip etmesini diledi. 
 
OY FARKI EN AZ 70 BİN DAHA ARTACAK
 
"Allah kendi rızası için hepimize hizmet etmeyi, birlikte mücadele  etmeyi bizlere nasip etsin. Allah fitnecilere, fesatçılara fırsat vermesin" diyen  Gökçek, kendisini destekleyenlere teşekkür etti. Gökçek, bugünden itibaren rakiplerinin seçim kurullarına itiraz  edeceğini ifade ederek, eğer kendi itirazları kabul edilirse oylarının en az 70  bin daha artacağını söyledi. 
 
SONUÇLARA İTİRAZ EDECEĞİZ
  
Ankara'da 90 binden fazla Oyun iptal edildiğini ve bunun 3 puan  anlamına geldiğini dile getiren Gökçek, "Bizim tesbitimize göre 70 bin oy bize  ait olan oy. Akşam arkadaşlarla konuştuk durduk. Biz de itiraz ediyoruz, biz de  hakkımızı almak için o iptal edilen sandıklardan geri alacağız, inşallah arayı da  açacağız. Allah'ın izniyle inşallah yolumuza da aynen devam edeceğiz" diye konuştu. 
 
CHP İTİRAZ EDİYOR
 
Bu arada CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise "Ankara seçimine ilişkin itirazımızı bugün yapacağız. Sonucu etkileyeceğini düşünüyorum" dedi.
Günün Önemli Haberleri