Giresun sel felaketinde can kaybı sayısı arttı Süleyman Soylu açıkladı

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun'da meydana gelen sel felaketinde can kaybı sayısının 8'e yükseldiğini duyurdu.

Giresun'da etkili olan şiddetli yağışın ardından meydana gelen sel ve heyelanlar sonrasında Dereli, Doğankent ve Yağlıdere ilçelerinde yaraların sarılması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Selin vurduğu Giresun'da çalışmaların yerinde denetleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Giresun'daki selde Bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı, can kaybımız 8 oldu." dedi. 

Kayıp 8 kişi aranıyor

Giresun’da hayatı olumsuz etkileyen, birçok ilçeyi harabeye çeviren sel nedeniyle 5’i asker, biri iş makinesi operatörü olmak üzere 16 kişi kayboldu. Yapılan çalışmalar sonucunda 3’ü asker 5 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, kayıp 8 kişi arama çalışmaları ise sürüyor.

Dün gece itibariyle vali, bakanlar, bölge milletvekilleri ile hep beraber bir araya geldiklerine işaret eden Soylu, herkesin kendi adına neler yaptığını, neler yapabileceğini ortaya koyduğunu, uzakta olan bakanların koordine sağladığını, ilgili müdürlerin sahada çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Birçok belediye çalışmalara destek veriyor

Birçok belediyenin de bölgede hem iş makinleriyle hem de yemek destekleriyle çalışmalara katıldığını dile getiren Soylu, herkesin durumun normale dönmesi için gayret gösterdiğini vurguladı.

İki türlü hasar tespiti yapılıyor

Bölgede iki türlü hasar tespiti yapıldığına işaret eden Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim iki türlü hasar tespitimiz var. Biri binalara yönelik, iki esnafa yönelik zarar ziyan tespiti. Defterdarlık maliye zarar ziyan tespitini yapıyor. Onlar da başladılar. Yani esnafımız ne kadar zarar ziyanla karşılaşmış. İki, hem evlerimizde, binalarımızda ne kadar hasar var. Bütün bunlarla ilgili tespitler sürüyor iki taraflı. 

”Yeğenim beni aradı ‘Şuan selde sürükleniyoruz. Çok korkuyorum’ dedikten sonra telefon kapandı”

Seldeki kayıplardan 3’ü Çaldağ’da kayboldu. İstanbul’dan Giresun’a akraba ziyaretine gelen Akgün ailesi selin yaşandığı gün Çaldağ’dan akraba ziyaretinden dönüyordu. Baba Davut Akgün, anne Emine Akgün ve kızları Betül Akgün burada sel sularına kapıldılar. Selde sürüklenirken dayısı Süleyman Karakılıç’ı arayan Betül Akgün, yaşadıkları dehşeti anlatmaya çalıştı. Yeğeni Betül’ün son sözlerini anlatan Karakılıç ”Yeğenim beni aradı ‘Şuan selde sürükleniyoruz. Çok korkuyorum’ dedikten sonra telefon kapandı” diye konuştu.

Kayıplardan bir diğeri ise Giresun’un Dereli ilçesinde yaşayan Kemal Akar oldu. İşyerinin önündeyken sel sularına kapılan Akar, sağanak yağış nedeniyle dükkanını kapatıp eve gideceği sırada gelen sel sularına kapılarak gözden kayboldu. İşyerinin önünde yığılan molozların arasında yapılan aramalarda ise henüz kendisine ulaşılamadı.
Kayıplardan Umut Cantürk’ü arama çalışmaları ise Espiye ilçesi Yağlıdere Deresi’nde AKUT, AFAD ve jandarma timlerinin katılımı ile devam ediyor.

Günün Önemli Haberleri