Gerets yine umutlu

Abone ol

Gerets, Beşiktaş'a 2-1 yenildikleri maçta son bir aydaki en iyi futbollarını oynadıklarını söyledi.

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, Beşiktaş'a 2-1 yenildikleri maçta son bir aydaki en iyi futbollarını
oynadıklarını söyledi.

Gerets, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, futbol açısından son bir aydaki en iyi futbollarını ortaya koyduklarını belirterek, ''Sadece uzun toplara başvurmayarak orta sahada oyun kurarak oynamaya çalıştık. Ortaya koyduğumuz performanstan memnunum. Tabii ki netice açısından aynısını söyleyemeyiz. En azından beraberliği hak etmiştik'' dedi.

Belçikalı çalıştırıcı, orta sahada bir kişi fazla olmaya çalıştıklarını ifade ederek, ''Ancak iyi top kullanamadık. Topu biraz daha kontrolümüz altında tutabilirdik. Oyun açısından uzun süre sonra futbolumuzu beğendik. Maçın son anlarında penaltıdan yediğimiz golle yenik duruma düşmemiz üzücü. Bu açıdan futbolcularımızın moralini düzeltmemiz gerekiyor. Böyle bir penaltıdan sonra yenik duruma düşmek moral bozuyor. Soyunma odasında oyuncularımızın iyi oynadıklarını düşündüklerini gördük. Onların moralini düzelterek hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.

Gerets, ''Necati'yi çıkarıp Tolga'yı almanızdaki amaç neydi?'' sorusunu ise şu şekilde yanıtladı:

''Öncelikle bugünkü maçta uzun boylu rakip oyuncular mücadeleye dahil oldu. Bunun ardından Sabri'nin tarafından fazlasıyla top kaybına uğradık. Yüksek toplarda uzun boylu oyuncu alarak bunu telafi etmeye çalıştık. Sabri de fizik güç olarak daha iyi olduğu için onu öne çektik. Necati sakatlığının ardından uzun bir süre sonra oynadı. İyi oynadı. Uyguladığımız kararların yüzde yüz değil, yüzde iki yüz arkasındayız.''

Erik Gerets, Hakan, Hasan Şaş ve Song'un oynamaması konusundaki soruyu ise ''Song hazır değildi. Ayrıca oynamayan oyuncular hakkında birebir konuşmayalım'' dedi.

Penaltı pozisyonuna sebep olan Mehmet Güven'in iyi oynadığını savunan Gerets, ''Tüm maç boyunca oyundan düşmedi. Fizik olarak düşüşü olan oyuncularımız oldu maçta. Mehmet'e güven vererek, onun arkasında olduğumuzu göstermek istedik, onu oyunda tutarak. Penaltı pozisyonuna neden olması üzücü. Gerekmeyen bir pozisyonda penaltı oldu. Sonuçta böyle bir maçta yenilip ayrılıyorsanız yapılanların çoğu yanlış olarak değerlendirilir'' şeklinde konuştu.

Gerets, sözleşme imzalamasının ardından üst üste alınan yenilgiler konusunda ise şunları söyledi:

''Hedeflerimizin peşinde aynen devam ediyoruz. Sonuna kadar mücadele vereceğiz. Önümüzdeki sezonun planlamasını şimdiden yapıyoruz. Hedefimizden şaşmadan daha da güç alarak ayaklarımızın üzerinde durmayı bileceğiz.''

Günün Önemli Haberleri