Gençlerin madde kullanmasının nedeni...

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, gençlerin madde kullanımına karşı mücadele ile ilgili sunum yaptı. Sun...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, gençlerin madde kullanımına karşı mücadele ile ilgili sunum yaptı. Sunumda proje kapsamında 1 milyon 550 bin kişiye ulaşıldığı belirtilirken, gençlerin zararlı maddeye alışmasındaki en önemli etkenin arkadaş ortamı olduğu ifade edildi.
İstanbul emniyet Müdürlüğü, ‘Hedef Sensin, Madde Kullanımına Hayır’ sloganıyla proje başlattıklarını açıkladı. Projede tiyatro gösterileri, sosyal aktivite projesi, talebe yönelik önleme çalışması, çocuğu madde kullanan ailelerin eğitimi gibi 19 farklı eğitim programı geliştirildiği ifade edildi.
Konuyla ilgili sunum yapan Madde Kullanımıyla Mücadele Büro Amiri Komiser Uğur Evcin, “Madde kullanımına bir genç başlıyorsa bunun en önemli sebebi akran baskısıdır. Eğer bir genç madde kullanmıyorsa bunun da en önemli sebebi aile desteğidir. Eğer bir genç maddeye başlıyorsa onun çevresindeki arkadaşı tarafındandır. Bu yüzden dikkat edilmesi gereken şey gencin arkadaşları ve bulunduğu sosyal çevredir” dedi.
Toplumun farkındalığını arttırmaya çalıştıklarını belirten Komiser Uğur Evcin, “İnsanları, gençleri, aileleri, eğitimcileri bilinçlendirerek zararlı maddelerden engellemeye çalışıyoruz. Eğer aile genci nasıl koruyacağını biliyorsa, eğer eğitimciler gence madde kullanımı davranışları ile gence nasıl sahip çıkacağını biliyorsa otomatik olarak gencin etrafında bir koruma çemberi oluşuyor” diye konuştu.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri