Galatasaray Kulübü'nün toplam borcu 3 milyara dayandı

Abone ol

Galatasaray Kulübünün yıllık olağan mali genel kurul toplantısı Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Auditorium Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Galatasaray Kulübü ve bağlı ortaklıklarının 31 Aralık 2018 itibarıyla borcunun 2 milyar 825 milyon 755 bin 791 lira olduğu açıklandı.

Kulüp ve bağlı ortaklıkların net borcunun toplam 2 milyar 825 milyon 755 bin 791 lira, alacakların ise 1 milyar 560 milyon 123 bin 356 lira olduğu belirtildi. Borç-alacak farkının 1 milyar 265 milyon 632 bin 435 lira olduğu aktarıldı.

Toplantıda kürsüye çıkan Mustafa Cengiz'in açıklamalarından satırbaşları:

- Ben çok zor bir zamanda göreve geldim. Eski başkanlarımızın hepsi ellerini taşın altına koydular ve Galatasarayımızı bu günlere getirdiler.

- CAS davasında uzun süren emeklerimiz dün resmi olarak sonuçlandı. CAS'tan beklediğimiz yazı geldi ve Avrupa'dan men edilme ihtimali resmi olarak da ortadan kalktı.

- Biz göreve geldiğimizde 1 milyar 277 milyon TL borç-alacak farkı vardı. Gelirlerimizde %90 oranında artış sağladık. Giderlerimizi de %30 oranında azalttık.

- Şampiyonlar Ligi'nden 202 milyon TL, gişe gelirlerinden 170 milyon TL gelir elde ettik.

İnşallah mayıs 2019'a geldiğimizde 1 milyar TL gelir elde etmiş olacağız.


- Vergilerimizi düzenli ödediğimizde amatör sporlarımız da kendisine yeter hale gelecek.

- Yurtdışı ve yurtiçinde kimse bizi UEFA'ya şikayet etmesin. Galatasaray her kuruşun hesabını yapıyor. Galatasaray 24 saat denetleniyor.

- UEFA bizi iyi ki sınırlandırıyor. 75 milyon euro olan futbolcu giderini 55 milyon euro seviyelerine indirdik. Hedefimiz 45 milyon euro.

- Tüm sponsorlara teşekkür ediyorum. Sponsorluk konusunda çalışmalar gece gündüz devam ediyor. Stadyumun isim hakkı 1.5 yıl sonra bitecek.

Araya gulyabaniler girdi

13.5 milyon euro'ya sattığımız Badou Ndiaye'yi 750 bin euro'ya kiraladık. Bedavaya kiralayacaktık ama son anda araya gulyabaniler girince sıfıra alamadık.

- Denetleme kurulumuz bağımsızmış gibi çalışıyor. Gidin bir gün ziyaret edin. Bizi 6 ayda değil 3 ayda bir denetliyorlar.

- Ben istedim denetlenmeyi. Çok iyi niyetliler. Dante'nin dediği gibi; "Cehenneme giden yollar iyilik taşlarıyla serilidir."

- Voleybol ve basketbolda bütçeleri düşürdük. Voleybolda CEV kupasında geçtiğimiz yıl kadın basketbol takımımız şampiyon oldu. 

- Teknokent gelirleri ile kapalı spor salonunu yapacağız. 50-200 Milyon TL yatırımlık bir proje. Bu dönemde bu paraları vermek zor gibi görünüyor.

Günün Önemli Haberleri