Galatasaray çok üstün

Abone ol

Galatasaray, Süper Lig’in dokuzuncu haftasında Kayserispor ile karşılaşacak. İki takım arasında oynanan maçlarda Kayseri ekibinin sadece 1 g...

Galatasaray, Süper Lig’in dokuzuncu haftasında Kayserispor ile karşılaşacak. İki takım arasında oynanan maçlarda Kayseri ekibinin sadece 1 galibiyeti bulunuyor.
Kayseri Kadir Has Stadı’nda oynanacak karşılaşma, 27 Ekim 2013 Pazar günü, saat 19.00’da başlayacak. Galatasaray ile Kayserispor arasında oynanan 36 maçta Galatasaray 23, Kayserispor ise sadece 1 galibiyet alırken, 12 maç da berabere sonuçlandı. Galatasaray ile Kayserispor lig dışında Türkiye Kupası ve Süper Kupa organizasyonlarında sekiz kez karşılaştı. Galatasaray oynanan sekiz maçtan 6’sını kazanırken, bir maç beraberlikle, bir maç ise Kayserispor’un galibiyeti ile sonuçlandı.

İLK 8 HAFTADA EN ÇOK FORMA GİYENLER
Galatasaray’da ilk sekiz haftada en çok forma giyen isim Didier Drogba oldu. Fildişili oyuncu sekiz maçta da ilk 11’de yer aldı ve 707 dakika sahada kaldı. Wesley Sneijder ve Hakan Balta da tüm maçlarda ilk 11’de sahaya çıkarken, iki oyuncu sırasıyla 695 ve 651 dakika sahada kaldılar.

EN GOLCÜ DROGBA
Galatasaray’da Felipe Melo, ligin ilk bölümünde gördüğü iki sarı ve bir kırmızı kartla hakemler tarafından en çok cezalandırılan isim oldu. Takımın en skorer ismi ise MP Antalya ve Akhisar Belediye ağlarını birer, Beşiktaş ağlarını iki kez sarsan Drogba oldu. Drogba’yı üç gollü Sneijder izliyor.

SEZONUN 5. DEPLASMANI
Galatasaray, sezonun beşinci deplasmanına Kayserispor karşısında çıkacak. Ligin 2. ve 3. haftasında sırasıyla Bursaspor ve Eskişehirspor ile deplasmanda karşılaşan Galatasaray, bu mücadelelerden 1-1 ve 0-0 sona eren beraberliklerle ayrılmıştı. Galatasaray’ın, üçüncü deplasman maçı Beşiktaş derbisi ise Galatasaray’ın 2-1 üstünlüğü sürerken uzatma dakikalarında çıkan olaylar nedeniyle tatil edilmişti. TFF geçtiğimiz günlerde açıkladığı kararıyla bu maçı 3-0 olarak Galatasaray’ın lehine tescil etti. Galatasaray ligdeki tek mağlubiyetini ise oynadığı dördüncü deplasman maçı olan Akhisar Belediye karşısında aldı.

KAYSERİSPOR DÜŞÜŞTE
Geçtiğimiz sezonu 52 puan toplayarak beşinci sırada tamamlayan Kayserispor, yeni sezonda ligde istediği çıkışı yakalayamadı. Kayseri’nin sarı kırmızılı ekibi ilk sekiz hafta sonunda topladığı 5 puanla 17. sırada yer alıyor. Ligin ilk haftasında kendi sahasında Sivasspor’u 1-0 mağlup eden Kayserispor, daha sonra Kadir Has Stadı’nda oynadığı üç maçı kaybetti. Sekizinci hafta deplasmanda Bursaspor’a 2-0 mağlup olan Kayserispor’da Cleyton, Abdullah Durak ve Salih Dursun kart cezalısı durumunda.

MAÇIN HAKEMLERİ
Kayserispor maçında Cüneyt Çakır düdük çalacak. Çakır’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. İlave yardımcı hakem görevini Kemal Yavuz ve Murat Türker üstlenirken Onur Karabaş ise altıncı hakem olarak görev yapacak.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri