Fransa'da yolcu uçağı düştü! Kaç Türk vardı?

Abone ol

Germanwings havayolu şirketine ait bir yolcu uçağı, Fransa'da Güney Alpler üzerinde seyir halindeyken 150 yolcu ve mürettebatıyla birlikte düştü.

Alman hava yolu şirketi GermanWings ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı Fransa'nın güneyinde düştü. Uçakta mürettebatla birlikte 150 kişi bulunuyordu. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransa'daki uçak kazasında hayatını kaybedenlerin arasında Türk yolcuların da olduğunu bildirdi 

GERMANWİNG'TEN FLAŞ AÇIKLAMA

Germanwings yetkilileri düşen uçakla ilgili açıklama yaptı. 144 yolcu ve 6 mürettabat bulunuyordu uçakta. Düşen uçakta 2 bebek bulunuyordu. İrtifa kaybetmeye başladı uçuş sırasında ve düşüşe başladı elimizde bilgi bu. Uçakla irtibat 10.32'de kaybedildi. Uçak o andan itibaren çakılmaya başladı. Dün Düsseldorf'ta uçağa bakım yapıldı. Büyük inceleme ise düzenli olarak yapıldı 2013 yazında son büyük inceleme yapılmıştı. Uçağın kaptanı 10 yıllık tecrübeye sahip bir kaptandı. Bu pilot Airbus 320 için pilotluk yapmaktaydı. Şu anda bölgede ekiplerimiz mevcut. Sizlerden şu anda anlayıi talep ediyorum daha fazla bilgi veremiyorum. Bir süre sonra uçaktaki kişililerin isimlerini sizinle paylaşacağız. Şu anda en önemli şey şu ki, bizler çok büyük bir acı içindeyiz yolcularımız ve aileleri için büyük üzüntü duyuyoruz. Elimizden geleni yaparak bu soruşturmaya katkıda bulunacağız ve kazanın sebebinin ortaya çıkması için elimizden geleni yapacağız. 

Elimizde bu kazanın neden olduğuna dair bir bildi yok. Ekipler gerekli araştırmayı yaptıktan sonra ortaya çıkacak. Uçak ile ilgili sıradışı bir duruma rastlamadık. 67 Alman vatandaşı olduğunu düşünüyoruz. Bir liste var elimizde fakat gizlilk gerekçesi için paylaşamıyoruz. Yolcuların isimlerini önce ailelerine bildireceğiz. Şuna inanıyorum ki bugün üzücü bir gün ama hala yinede gurur duyabiliriz çok kabiliyetli bir havayoluyuz. Normal uçuşlarımız devam edecek bu noktada. Bu uçuşta bir pasaport kontrolu yapılmadı şengel geçişi olduğu için. Şu anda kim uçaktaydı, kim neredeydi taslak bir bilgi var ama kesin bilgiyi paylaşamıyoruz. Şu anda olaydan 3 saat geçmiş durumda ve profesyonellerle birlikte ne olduğunu araştırıyoruz. Böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız. 

UÇAK KAZASINDAN İLK KARELER

Kazanın neden olduğunu söylemek iin kara kutuya ulaşmak lazım. Bu nedenle bu sorulara cevap veremiyoruz ama pilotun radardan kaybolduğunu ve düştüğünü biliyoruz. Ölenlerin ırklarına dair bilgileri de şu anda paylaşamayacağız ama şunda şüphe yok ki size daha fazla bilgi veremeyeceğiz. Önce ailelere ulaşıp onlara bilgi vereceğiz. Odak noktamız öncelikle bilgi almak Fransız yetkililerden bilgi alıyoruz.

HOLLANDE: HEPSİNİN ÖLMÜŞ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Hollande uçaktakilerin hepsinin ölmüş olabileceğini açıkladı. Hollande ayrıca uçaktaki yolcular arasında Türkler'ind de bulunduğunu açıkladı. Alman havayolları şirketi Lufthansa'ya ait GermanWings havayolu şirketinin Barselona'dan Düsseldorf'a giden uçağının Fransa'nın güneyinde düştüğü belirtildi.

Fransa Cumhurbaşkanı ve İspanya Kralı kazanın ardından basın açıklaması yapmak üzere birlikte kameralar karşısında çıktı. Burada, uçakta Alman ve İspanyol yolcuların yanı sıra Türklerin de olduğu ifade edildi.

İspanya'nın Barselona kentinden saat 11.08'de kalkan "4U9525" sefer sayılı uçakta 148 yolcu ve mürettebat bulunuyordu. Uçağın enkazı Alplerin eteğindeki Digne kenti yakınlarında bulundu. Yolcu uçağında son çağrı 11.47'de yapıldı.

Uçağın düştüğü bölge dağcıların uğrak yeri. Ancak uçağın düştüğü yere ulaşmak için 3 saat yürümek gerekiyor. Uçak en son 2000 metre yükseklikteyken radarda görüldü. Uçağın aniden irtifa kaybettiği ifade ediliyor.

"45 İSPANYOL YOLCU VAR"

İspanya Başbakan Yardımcısı Soraya Saenz de Santamaria, uçakta bulunan yolculardan 45'nin İspanyol vatandaşı olabileceğini açıkladı. Uçaktaki yolculardan çoğunun ise Alman uyruklu olduğu ifade ediliyor.

KEŞİF UÇAĞI BOEING EC-135 BÖLGEDE

Kaza bölgesine henüz helikopterler ulaşmadı. Karadan gelecek yardım ekiplerinin ise saatler sonra ulaşması bekleniyor. Uçağın düştüğü bölgeye varan ilk keşif uçağı Fransız Hava Kuvvetleri'ne ait Boeing EC-135 oldu. Şu sıralar ise yaklaşık 1700 metre yükseklikte bir küçük uçak keşif uçuşu yapıyor.

HOLLANDE: KİMSENİN SAĞ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM

Hollande kaza ile ilgili açıklama yaptı.  'Kaza bölgesine ulaşmak çok zor, hayatta kalan kimsenin olmadığını düşünüyoruz'dedi.  Hollande, Fransa'daki uçak kazasında hayatını kaybedenlerin arasında Türk yolcuların da olduğunu bildirdi

Alman havayolları şirketi Lufthansa'ya ait GermanWings havayolu şirketinin Barselona'dan Düsseldorf'a giden uçağının Fransa'nın güneyinde düştüğü belirtildi.

İspanya'nın Barselona kentinden saat 11.08'de kalkan uçakta 148 yolcu ve mürettebat bulunuyordu.   Uçağın enkazı Digne kenti yakınlarında bulundu.

İŞTE UÇAĞIN DÜŞTÜĞÜ BÖLGE

FRANSA BAŞBAKANI AÇIKLADI

Alman havayolu şirketi GermanWings'a ait yolcu uçağının Dinge kenti yakınlarında düştüğünü Fransa Başbakanı Manuel Valls açıkladı. 

GERMANWINGS TÜRKİYE'DE SABİHA GÖKÇEN'E İNİYOR 

Alman havayolları şirketi Lufthansa'ya ait Germanwings Almanya, Köln ve Bonn merkezli düşük-fiyatlı düzenli tarifeler düzenleyen bir havayolu şirketidir. Şirket Avrupa'da 66 uçuş noktasına seferler düzenlemektedir.

Ana üssü Köln Bonn Havalimanı'dır. Şirket 1997 yılında kurulmuştur ve günümüzdeki ismini 2002 yılında almıştır.

               Yolcu uçağının düştüğü o bölge

DÜŞEN UÇAK 24 YAŞINDA 

Ana üssü Köln Bonn Havalimanı'dır. Şirket 1997 yılında kurulmuştur ve günümüzdeki ismini 2002 yılında almıştır. Düşen Airbus A320 tipi uçağın 24 yaşında olduğu açıklandı. Söz konusu uçağın her gün Almanya'dan İspanya'ya düzenli seferler gerçekleştirdiği de iddialar arasında. 

Türkiye'den de Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Almanya'ya uçuşlar yapıyor. 

Barselona'dan kalkan uçağın rotasını gösteriyor. 

GERMANWİNGS HAVAYOLU ŞİRKETİNDEN İLK AÇIKLAMA

Germanwings'in Twitter hesabından yapılan kısa bir açıklamada "Olayla ilgili medyada çıkan haberleri gördük. Ancak şu anda iddiaları doğrulayabilecek durumda değiliz. Net bilgilere ulaştığımız anda medyayı bilgilendireceğiz. Gelişmeler için lütfen internet sitemizi takip edin" dendi.

LUFTHANSA'NIN HİSSELERİ DÜŞTÜ 

"GermanWings"ın 148 kişiyle düştüğünün açıklanması sonrası Lufthansa'nın borsadaki hisseleri yüzde 4 değer kaybetti.

MERKEL PROGRAMINI İPTAL ETTİ

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Sözcüsü Steffen Seibert, Şansölye'nin kaza dolayısıyla "şoke olduğunu" söyledi. Seibert, Merkel'in Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'la telefonda görüştüğünü ve tüm programlarını iptal ettiğini duyurdu.

     Düsseldorf Havalimanı'nda uçağın inmesini bekleyen bir yolcu yakını kaza haberiyle yıkıldı.




Günün Önemli Haberleri