Fransa PKK diyor, Kandil gladyo

Abone ol

3 PKK'lı kadının öldürülmesi olayı İmralı sürecini baltalayacak gibi görünüyor. Kandil Türkiye'yi suçlarken, Fransa ise PKK'yı işaret ediyor.

İNTERNETHABER (AJANSLAR) - PKK’nin kurucu üyesi Sakine Cansız ile Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’in Paris’te öldürülmesi ortalığı fena karıştırdı.

Türkiye suikasti 'PKK içi hesaplaşma' olarak görürken PKK'dan gelen açıklama Türk Gladiyosunu işi olduğu iddiasını içeriyor.

Dün cinayetler karşısında sessi kalan Kandil, bugün Kürt ajanslar üzerinden suçlamada bulundu.

Örgütün yürütme konseyinden çıkan açıklamada cinayetler için “Uluslararası güçlerin ve Türk gladiyosunun ortaklaşa ve profesyonel bir tarzda planlayıp gerçekleştirdikleri bu katliamın, Apo’nun başlattığı yeni çözüm sürecini baltalamaya dönük olduğu aşikârr” denildi.

İÇ HESAPLAŞMA İDDİASINA NE DENİLDİ?

Açıklamadaki dikkat çeken nokta Kandil'in de cinayetleri İmralı görüşmelerine sabotaj olarak nitelemesi oldu. Aynı kanaat Türkiye'de de var. Buna karşılık Kandil, "PKK içi hesaplaşma" iddialarına sert tepki veriyor. Örgüt açıklamasında "Daha olay çok taze iken, AKP yetkileri, sözcüleri ve yandaş medyasının ortaya attığı iftira ve karalama söylemlerinin bu hunharca katliamın karanlık faillerini gizleme ve hedef şaşırtmaya dönük beyhude çabalar olduğu açıktır" denildi.

FRANSA KANDİL'İ İŞARET ETTİ

Franız terör mücadele uzmanları için “Türk otoritelerince işlenen bir cinayet” tezi pek inandırıcı değil. Daha çok PKK’daki iç hesaplaşmalar izi araştırılıyor

Le Figaro’ya konuşan bir terörle mücadele uzmanı polis, “Türk devletinin bu türden bir operasyonu Fransa'da gerçekleştirmesini pek mümkün görmüyorum. Polisiye ve adli konular, Paris ile Ankara'nın en iyi yardımlaştığı iki alan. Fransız terörle mücadele yargıçlarıyla Türk mevkidaşları arasında bilgi paylaşımları oluyor. Bu şartlarda, bu olayın arkasında bir istihbarat işi olduğunu varsaymak imkânsız, hatta gülünç” dedi.

Bir terörle mücadele yargıcı da yine Le Figaro'ya, “Türk istihbaratının bizim topraklarımızda Kürtlere karşı bir operasyon düzenlediğini, özellikle de içinde bulundukları müzakere sürecinde düşünmek çok zor” diye konuştu. Bununla birlikte gazete, hiçbir varsayımın çerçeve dışında tutulmadığını vurguladı.

Habere göre ilk etapta bunun bir PKK içi hesaplaşma olup olmadığına bakılıyor. İkinci ihtimalse, “Bozkurtlar” olarak görülüyor.




Günün Önemli Haberleri