Ford Otosan'dan Gölcük'e yeni test merkezi

Abone ol

Türkiye otomotiv sektörünün Ar-Ge lideri Ford Otosan, yatırımlarını Gölcük Fabrikası içerisindeki Egzoz Emisyon Sistemleri Test Merkezi’yle devam ediyor. 1.5 milyon euro yatırımla kurulan tesis, aynı zamanda Ford’un bu alanda hizmet veren dünyadaki ilk te

Türk Otomotiv Sanayii'nin öncü kuruluşlarından birisi olan Ford Otosan yaklaşık 1,5 milyon Euro yatırımla Dünya'da ilk olma niteliği taşıyacak olan Egzoz Emisyon Sistemleri  Test Merkezi'ni hizmete açtı.

Türkiye otomotiv sektörünün Ar-Ge lideri Ford Otosan, yatırımlarını Gölcük Fabrikası içerisindeki Egzoz Emisyon Sistemleri Test Merkezi’yle devam ediyor. 1.5 milyon euro yatırımla kurulan tesis, aynı zamanda Ford’un bu alanda hizmet veren dünyadaki ilk tesisi unvanını da taşıyor. Bu tesisin turbo motorların geliştirme konusunda çalışacak bir benzeri, yılsonuna doğru Kuzey Amerika’da açılacak.

21 MİLYON EUROLUK YATIRIM

Yeni tesis ile birlikte Ford Otosan’ın İnönü ve Gölcük tesislerindeki araç ve aktarma organları test merkezlerine yapmış olduğu toplam yatırım 21 milyon euroya ulaştı. Gerçekleştirilen yatırımla dışarıya bağımlılıklarını azaltacaklarını belirten Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Bu tesis sayesinde özellikle Euro6 normlarını karşılayacak Ecotorq motorların gelişimini kendi içimizde yürüterek Ford Otosan’a yeni bir değer katıyoruz. Ar-Ge faaliyetleri için de eşsiz bir test merkezine sahip oluyoruz” dedi.

 

Günün Önemli Haberleri