Filistin ve sarı öküz…

Bugün ezana dil uzatanların günü geldiğinde İsraillerin yaptığının bin mislini yapacağından kuşkunuz olmasın…

Mustafa Sabri Beşer msbeser@internethaber.com

Dünyanın baş belası İsrail yine yaptı yapacağını.

Yine Müslümanların kutsallarına dokunup, ibadet etme özgürlüklerini elinden aldı. Yine kan döktü, cana kast etti.

Yine mala, mülke, namusa saldırdı…

Huylu huyundan vazgeçmezmiş. Genel olarak insanlık tarihinin özel olarak da son elli yılda Filistinlilerin ve Müslümanların baş belası olan İsrail, Filistinli Müslüman kardeşlerimize yönelik zulmüne devam ediyor.

Görünen o ki tüm tepkilere, tüm karşı çıkmalara karşın devam edecek. Bu dün böyleydi, bugün de böyle görünen o ki yarın da aynısı olmaya devam edecek.

Filistinli kardeşlerimize karşı bütün dünyanın önünde açık açık yapılan haksız tutuklamalar, sorgusuz-sualsiz sokak ortasında infazlar, biz Müslümanların göğsünde Filistin davasının haklılığını yüceltiyor ve yeşertiyor.

Ben Müslüman'ım diyen herkes bu davaya sahip çıkmalıdır.

Kudüs davası bütün Müslümanları ilgilendiriyor.

Çünkü Kudüs Müslüman bir şehirdir.

Efendimiz (s.a.v)’in Miraca yükseldiği beldedir.

İsrail’in Filistin’e, Mescid-î Aksa’ya ve Müslümanlara yönelik zulmü üzerine çok fazla şey söylenebilir, çok fazla yazı kaleme alınabilir. Bir buçuk milyarlık İslam âleminin gözünün önünde 3-5 milyonluk İsrail’in yaptığı zulümle ilgili farklı yorumlar yapılabilir.

Ümmetin çaresizliğinden, uluslararası toplumun duyarsızlığından dem vurulabilir. İsrail’e lanet üzerine lanet okunabilir, Filistinli kardeşlerimiz için ve Mescid-î Aksa için dualar edilip iyi dilekler dile getirilebilir-getirilmeli de.

Ben bu yazımda olayın farklı bir boyutuna dikkat çekerek geçtiğimiz günlerde ülkemizde büyük tartışmalara yol açan ezan protestosuna değinmek istiyorum.

Yaklaşık 60 yıl önce Ortadoğu’da İsrail’in varlığı bile söz konusu değildi. Siyonist emeller Sultan Abdülhamid’in akıllı siyaseti karşısında akim kalmış, Yahudilerin Filistin topraklarına sahip olma girişimleri verilen bütün rüşvetlere rağmen sonuçsuz kalmıştı.

Osmanlı Devleti’nin yıkılmasının hemen ardından sahipsiz kalan Ortadoğu Siyonist emelleri gerçekleştirmek için korumasız kaldı. Sinsice hareket eden Siyonistler önce Filistin’den parça parça toprak almaya başladılar.

“Küçük bir topraktan veya evden ne olacakmış” mantığı ile hareket eden Filistinliler ise topraklarını ve evlerini satmakta beis görmediler. Parça parça, parsel parsel, ev ev Filistin’i satın alan Siyonistler aradan çok da uzun bir zaman geçmeden emellerine kavuştular. Rüyalarında bile göremeyecekleri devletlerini maalesef Filistinlilerin “ne olacak canım, küçük bir ev” gafletinden yararlanarak hayata geçirdiler.

Filistinliler ve İslam alemi olayın farkına vardıklarında artık çok geçti…

Geçtiğimiz günlerde Taksim’de yaşanan ezanı protesto edenlere gösterdiğim ve bu sütunlara taşıdığım tepkimi aşırı ve gereksiz bulanlar oldu. Olayı abarttığımızdan, gereksiz yere ortamı gerdiğimizden dem vuranlardan tutun da olayın basit bir olay olduğunu ileri sürenlere kadar onlarca yorum ve tepki aldım.

Hatta bizim mahallenin insanları “yok yahu böyle bir protesto” nev’inden yazılar dahi kaleme aldılar. Sosyal medyada ve özel gruplarda “kısa bir video görüntüsü bu; denk gelmiş!” diyenlerimiz dahi oldu.

Ancak şunu hemen belirtmeliyim ki olay basite alınacak, “üç-beş kendini bilmezin işi” deyip görmezden gelinecek kadar basit değil. Eğer biz ezana yapılan bu saygısızlığa gereken tepkiyi göstermese idik inanın bir sonraki hedefleri başka bir kutsalımız olacaktı.

Bizim sessizliğimiz ve nemelazımcılığımız onları yüreklendirip cesaretlendirecek ve daha büyük bir terbiyesizlik yapmalarına zemin hazırlayacaktı. Eğer bugün ezana yapılan saygısızlığa gereken tepkiyi göstermeseydik yarın çok geç olacaktı.

Nasıl ki Filistinliler için küçük bir ev “sarı öküz” mesabesinde bir işlev gördüyse ezana yapılan saygısızlığa sessiz kalmak bizim için “sarı öküz” olacaktı.

Bugün ezana dil uzatanların günü geldiğinde İsraillerin yaptığının bin mislini yapacağından kuşkunuz olmasın…

facebook.com/msbeser

twitter.com/msbeser

instagram.com/msbeser