FETÖ'ün 3. darbe girişimi: 15 Temmuz 2016!

Abone ol

15 Temmuz, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) gerçekleştirmeye çalıştığı 3. darbe girişimi olarak kayıtlara geçti.

FETÖ örgütü, farklı metotlarla da olsa bugüne kadar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ele geçirebilmek için 3 farklı darbe girişiminde bulundu.

Bu girişimlerin ilki 7 Şubat 2012 tarihinde oldu. Tarihe, MİT Müsteşarının gözaltına alınma girişimi olarak geçen eylemde, tarih olarak dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın ameliyat olacağı gün seçilmişti. Fidan'ın olaydan Erdoğan'ı haberdar etmesi ve Erdoğan'ın, ameliyatı erteletmesi ve "teslim olmayacaksın" talimatıyla, girişim akim kalmıştı. FETÖ, Hakan Fidan üzerinden, Erdoğan'ı, terör örgütüyle işbirliği yaptığı gerekçesiyle tutuklamak isteyecekti.

İkinci darbe girişimi 17-25 Aralık 2013 tarihinde oldu. Örgütün dershanelerinin kapatılmasının konuşulduğu günlerdi. Bıçaklar bilenmiş ve FETÖ'nün gazeteleri her gün hükümeti eleştiriyordu. Örgüt, yolsuzluğun üstüne gidiyoruz söylemiyle 17-25 Aralık darbesini hayata geçirdi. Binlerce ses kaydı internete yayıldı. Tayyip Erdoğan istifaya zorlandı. Dört bakan istifa ettirildi ama Erdoğan yine ele geçilemedi.


İşte 15 Temmuz 2016, darbe girişimlerinin sonuncusu oldu. Bir hafta önce başlayan Amiraller operasyonuyla, gücünü büyük ölçüde yitireceğini düşünen FETÖ, ABD seçimleri sonrasına bıraktığı darbe girişimini erkene aldı. Ancak halkın desteğiyle FETÖ'nün 3. darbe girişimi de püskürtüldü.

Günün Önemli Haberleri