FETÖ'cü Kemal Batmaz'ı bitiren resmi belge ABD'den geldi

Abone ol

Sedat Ergin, bugünkü yazısında FETÖ darbe girişiminin kilit isimlerinden Kemal Batmaz için ABD'den gönderilen resmi belgeyi köşesinde aktardı.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Akıncı Üssü'nde geçirdiği güvenlik kameraları tarafından tespit edilen Kemal Batmaz'ın Pensilvanya'da Gülen'in yanında kaldığı resmi belgeyle kanıtlandı.

1 Ocak 2016 tarihinde gittiği ABD’de havaalanında kendisini sorgulayan Amerikalı görevlilere “Pensilvanya’da İmam Muhammed Fethullah Gülen’in yanında kalacağı” yolunda verdiği ifadenin resmi belgesi gün ışığına çıktı.

Darbe girişimini Gülen ile doğrudan ilişkilendiren delilin ayrıntılarını Hürriyet yazarı Sedat Ergin köşesinde duyurdu. Savcılık ifadesinde Gülen'i "Ben kendisini bizzat tanımam, medyadan tanırım." diyen Batmaz'ın yalanını çürüten belgede bakın neler var!

ARKADAŞI ONU GÜLEN’İN YANINA GÖTÜRECEK
(...)ABD makamları tarafından iletilen “Sadece Resmi Kullanım İçin/Yalnızca Kolluk Kuvvetleri Kullanımı İçin) üst yazılı bu belgede aynen şöyle deniliyor:

“Şahıs, 1 Ocak 2016 tarihinde (pasaportunu inceleyen) görevli tarafından ABD’ye çok sık geldiği ve muhtemelen göçmen vizesi alma gereğini bu şekilde aşmak istediği şüphesiyle ikinci bir mülakata alınmıştır. ABD’ye beraberinde 7.000 ABD Doları getiren şahıs, bunu şahsi amaçlar için kullanacağını belirtmiştir. İlk akşamını, 169 Clinton Caddesi Newark New Jersey adresindeki Riviera Oteli’nde geçirecektir. Bundan sonraki zamanında Pensilvanya’da İmam Muhammed Fethullah Gülen’in yanında kalacaktır. Şahıs, arkadaşı İsmail Çelik’in (telefon: 201 4508010) (Not: 201 New Jersey kodu) bu akşam kendisini karşılayıp oteline götüreceğini söylemiştir. Diğer arkadaşı Yavuz Ulusoy (10 Stevens Road Apt 94 Wallington New Jersey) kendisini Muhammed Fethullah Gülen’in evine götürecektir. (Pensilvanya’da kalacağı adresi bilmemektedir.)

Şahsın kendisine ait Matrix Gayrimenkul Yatırım Ort. adında bir mimarlık şirketi vardır.

Şahıs, Dulles (Sterling, Virginia) Havaalanı’na giden bir uçağa bindiğini, ancak havayolu şirketinin hava koşulları nedeniyle uçuş güzergâhını değiştirdiğini, dönüşte yine Dulles Havaalanı’ndan çıkış yapacağını belirtmiştir. Seyahati planlarken arkadaşlarının yakında herhangi bir havaalanı bulmasını istediklerini, gelip kendisini alacaklarını söylediklerini anlatmıştır. Şahıs, ABD’de başka tanıdığı kimse olmadığını belirtmiştir. Kendisi Orhan Veli Kanık Caddesi Gün Sokak, Mihrabat Sitesi 5-7 Kavacık/İstanbul Türkiye adresinde ikamet etmektedir. Eşi Gonca Batmaz ve çocuklarıyla birlikte yaşamaktadır. Şahıs, daha sonra herhangi bir olay olmaksızın serbest bırakılmıştır.”

Günün Önemli Haberleri