Fenerbahçe, Rade Krunic ile prensipte anlaştı

Abone ol

Fenerbahçe Kulübü, sezon başından beri kadrosuna katmak istediği Bosna Hersekli Rade Krunic ile prensipte anlaştığını duyurdu.

Fenerbahçe, İtalyan stoper Bonucci transferinden sonra bu kez Milan'ın Boşnak yıldızı Krunic'i kadrosuna kattı.

Fenerbahçe Kulübü, Rade Krunic'in transferi için oyuncu ve kulübü Milan ile prensip anlaşmasına vardığını duyurdu.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Ara transfer döneminde Profesyonel Futbol A Takımımızın güçlendirilmesi için çalışmalarını sürdüren kulübümüz, orta saha oyuncusu Rade Krunic ve kulübü AC Milan ile prensip anlaşmasına varmıştır. Futbolcu sağlık kontrolleri ve ileri görüşmeler için bugün İstanbul'a gelecektir." ifadeleri kullanıldı.

Fenerbahçe, yaz transfer döneminde Krunic'i kadroya katmak için yoğun çaba harcamış ancak transfer gerçekleşmemişti.

Tecrübeli oyuncunun, sağlık kontrollerinin ardından resmi imzayı atması bekleniyor.

Krunic İstanbul'a geldi

Fenerbahçe'nin transferi için kulübü Milan ve kendisiyle prensip anlaşmasına vardığını açıkladığı Rade Krunic, İstanbul'a geldi.

Özel uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı Genel Havacılık Terminali'ne gelen 30 yaşındaki orta sahayı, sarı-lacivertli kulübün yetkilileri karşıladı.

Eşi ve çocuğuyla beraber İstanbul'a gelen Krunic, taraftarlara ve basın mensuplarına el salladıktan sonra kendisi için ayrılan araca binerek alandan ayrıldı.

Bonservisi 4.5 milyon euro

Milan’ın 5 milyon Euro’ya inmesinin ardından yönetim, 4.5 milyon Euro’luk son teklifini iletmişti. Kırmızı-Siyahlılar’dan ‘Tamam’ yanıtı geldi. Fenerbahçe, Rade Krunic’in ardından İtalyan devi ile de anlaşma sağladı.

Dzeko devreye girdi

Milan CEO’su Giorgio Furlani, Sky’a yaptığı açıklamada, “Evet, kulüpler arasında anlaşma tamam. Rade’ye bundan sonrası için şans diliyoruz. Umarım Fenerbahçe’de büyük işler başarır” sözleriyle Sarı-Lacivertli taraftarlara müjdeyi verdi.

Yıllık 3.5 milyon euro

Sarı-Lacivertliler, yıldız futbolcu ile 3.5 senelik sözleşmeye imza atacak. Krunic’in bonuslarla birlikte yılda 3.5 milyon Euro’ya yakın bir maaş alacağı öne sürüldü. Edin Dzeko, aynı Bonucci’de olduğu gibi vatandaşı Krunic’in Fenerbahçe’yi seçmesinde de kilit rol oynadı. Fransız devi Lyon’un devreye girmesine rağmen başarılı orta saha oyuncusu tercihini Sarı-Lacivertliler’den yana kullandı.

Günün Önemli Haberleri