Fehmi Koru'dan aykırı 1 Mayıs sorusu

Abone ol

1 Mayıs İstanbul için kabus gibi geçti. Peki tarafların Taksim inatlaşması neden? Yazar Fehmi Koru bu sorunun cevabını aradı.

Star si yazarı , İstanbul'daki olaylı 1 Mayıs gösterilerinin AK Parti'nin oy tabanını daha fazla genişlettiğini iddia etti.

Dış dünyanın hükümete karşı desteğini almak için yapılan eylemlerin ters sonuçlar verdiğini düşünen Koru, "Acaba Ak Parti bu yüzden mi 1 Mayıs için böyle bir karar aldı?" diye sordu.

Yazar Fehmi Koru, 1 Mayıs'ta çıkan olayları bugünkü köşesinde değerlendirdi ve bir dizi aykırı soruları okurlarıyla paylaştı.

'YASAKÇI' BİR İKTİDARIN VARLIĞINI DÜNYA ALEME GÖSTERMEK İÇİN Mİ?

Sendikaların uzlaşmayı aramak yerine meydan okuma dilini seçmesiyle, devletin diklenmesinin kaçınılmaz olduğunu yazan Koru, yazısına böyle devam etti:

Ne kadar yazık. Yoksa zaten amaç bu muydu? Yani, Türkiye’de ‘yasakçı’ bir iktidarın varlığını dünya âleme göstermek mi?

Utanç verici bir düşünce, ancak muhalif yorumlara kulak verince birbiri ardına zihnime üşüşenler arasında en akla yakını bu soruda yatan fikir gibi geliyor. Gün boyu yabancı ajanslar ‘1 Mayıs ve Türkiye’ başlığı altında hep bu görüşü destekleyen haberler geçtiler ve bu arada yakın zamanda yaşanan başka toplumsal olaylara verilen tepkilerle sosyal medyaya yönelik kısıtlayıcı uygulamaları hatırlattılar.

DIŞARIDAN GELEN TEPKİLER AK PARTİ TABANINI GENİŞLETİYOR

İyi de, Ak Parti hükümeti, özellikle Başbakan Tayyip Erdoğan, bu tip yayınları umursamıyor ki... Tam tersine, dışarıdan gelen tepkiler Ak Parti tabanını daha da kalabalıklaştırıyor ve oy tabanının saflarını iyice sıkılaştırıyor.

Zarar vermek için yapılan dışarıdan tepki davet etme amaçlı davranışlar, buna başvuranların beklentilerinin tam tersi sonuçlar veriyor.

Acaba Ak Parti bu yüzden mi 1 Mayıs için böyle bir karar aldı?

Günün Önemli Haberleri