Fehmi Koru, Kılıçdaroğlu'na çattı!

Abone ol

Star gazetesi yazarı Fehmi Koru, Deniz Feneri ile ilgili iddiaları bakın nasıl değerlendirdi.

Star gazetesi yazarı Fehmi Koru, Deniz Feneri soruşturmasıyla ilgili olarak Beşir Atalay'ı köstebeklikle suçlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sert çıktı. Koru, iddialara 28 Şubat öncesi yaşanan ilginç bir olayı hatırlatarak cevap verdi.

Habertürk’te Akşam Raporu programına katılan Fehmi Koru, Kılıçdaroğlu’nun Beşir Atalay ile ilgili iddialarına cevap verdi. Koru, Kılıçdaroğlu’nun çok büyük bir yanlış içinde olduğunu savundu. Koru, Kılıçdaroğlu’nun siyasi olarak rakibinin Tayyip Erdoğan olduğunu ancak, Erdoğan ile baş edemediği için başbakan yardımcısı bir isimle söz düellosu yapmayı uygun bulduğunu söyledi.

KILIÇDAROĞLU'NUN ADINA ÜZÜLÜYORUM

Beşir Atalay’ın bir iddia ile gündeme getirilmesinin Kılıçdaroğlu için çok kötü olduğunu anlatan Koru, insanların tek başına bir noktaya gelmediğini belirterek, "İnsanları bir noktaya getiren büyük bir kalabalık var. Bir noktaya gelen insanın da o kalabalıklara vermiş olduğu izlenimle bugün bir parti liderinin onun hakkında söyledikleri arasında yüzseksen derece fark olursa bu uzun yıllar o izlenimi vermiş olandan değil, onunla ilgili bu iddiaları ortaya atandan bir parça götürür." dedi.

DENİZ FENERİ İLE İLGİLİ BUGÜNE KADAR SORULMAYAN O SORU

Program sunucusunun, savcılarının konuşmasının engellendiği, Alman savcıların Türkiye’ye gelmelerinin engellendiği Türk savcıların belge toplamak için Almanya’ya gitme taleplerinin engellendiği, Almanya’ya gitmek isteyen savcılara uçak paralarını kendilerinin karşılamaları istendiği şeklindeki iddiaları gündeme getirmesi ve bunların hükümeti ve yargıyı yıprattığını düşünüyormusunuz sorusuna Koru, bunların söylenip yazılmasında bir mahsur bulunmadığını belirterek, “Böyle bir şeyler varsa ortaya çıkmasında yarar var ama, bunlar için harcanan zaman kadar asıl öğrenilmesi gerekenin Almanların böyle bir operasyonu niye başlattığıdır. Hiç kimse bu konu ile ilgilenmiyor. Almanlar bunu hep yapıyorlar. 1997 yılının Ocak ayında Denizfeneri e.V. davasını gören Frankfurt Eyalet Mahkemesi, ikisi eski Yugoslav biri Türk vatandaşı olan 3 kişiyi yargılarken birden bire mahkemenin reisi Tansu Çiller’in adını ortaya attı. Mahkeme Reisi, bunların arkasında Türkiye’de bir siyasetçi var ve o siyasetçi izleri yok ediyor dedi." ifadelerini kullandı.

ALMANYA'NIN 28 ŞUBAT FAKTÖRÜ

O zamanlar gazetelerde Köstebek tarzı manşetlerle Alman yargıcın sözleri ile Tansu Çiller manşetlere çekildiğini söyleyen Koru, "1998 yılının Şubat ayında MGK toplandı ve ondan sonra 28 Şubat süreci başladı. Almanlar sonunda böyle bir yanlış yaptıkları için özür dilediler. Ancak özür dilediklerinde ama ortada bir Refahyol hükümeti kalmamıştı. 28 Şubat’a Almanların katkısıydı o." ifadelerini kullandı.

Günün Önemli Haberleri