Fazıl Say'dan Mezopotamya'lı açılış

Abone ol

Uluslararası Antalya Piyano Festivali, Fazıl Say'ın 'Mezopotamya' başlıklı ikinci senfonisi ile başladı

Bu yıl 13'üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Antalya Piyano Festivali, Fazıl Say'ın 'Mezopotamya' başlıklı ikinci senfonisi ile başladı.

Ünlü virtüöz Mezopotamya öncesi Çaykovski'nin birinci senfonisini seslendirdi. AKM'de gerçekleştirilen açılış konserini izleyen 900 kişi, Fazıl Say ve kendisine eşlik eden Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve şef Gürer Aykal'a ayakta alkışladı.

Sanat yönetmenliğini dünyaca ünlü virtüöz Fazıl Say'ın yaptığı 13?üncü Uluslararası Antalya Piyano Festivali, Çaykovski'nin birinci senfonisi ile başladı. Konsere Fazıl Say, 'Bugünü kadar yazdığım en iyi eser' diyerek adlandırdığı 'Mezopotamya' ile devam etti. 50 dakika süren ?Mezopotamyaö senfonisi 'Ovada iki çocuk', 'Dicle', 'Ölüm kültürü üzerine', 'Melodram', 'Ay', 'Güneş', 'Kurşun', 'Fırat', 'Savaş üzerine' ve 'Mezopotamya türküsü' başlıklı 10 bölümden oluştu. 130 kişiden oluşan dev bir orkestra için kurgulanan senfoniyi Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşlik etti şef Gürer Aykal yönetti.

Yüzlerce sanat severin doldurduğu salonda konser sırasında çıt çıkmadı. Fazıl Say'ı ve orkestrayı dikkat içinde dinleyen davetliler, başlık geçişlerinde ayağa kalkarak salonda alkış tufanının kopmasına neden oldu. 8 Aralık günü Moskova Virtüözleri'nin konseri ile son bulacak festivalin bu yıl ki sloganı 'Şehirde Müzik Var' olarak belirlendi.

Açılış gecesinde kısa bir konuşma yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın Antalyalıların Piyano festivalini benimsediklerini belirtti ve kapanış gününe kadar kentte yaşayanların mutlaka bir günlerini festivale ayırmalarını istedi.

Günün Önemli Haberleri