Fazıl Say şimdi de Sezen Aksu'yu eleştirdi

Abone ol

Daha önce arabeskçileri hedef alan Say, dün de Türk popunun kraliçesi Sezen Aksu’yu eleştirdi.

Milliyet Cadde'nin haberine göre, daha önce arabeskçileri hedef alan Say, dün de Türk popunun kraliçesi Sezen Aksu’yu eleştirdi: “Son albümünde çok nota, az ruh vardı. Bazı müzikler satış içindir, o da bilir.”

Arabesk kültürüne yönelik sözleri nedeniyle tepki gören piyanist Fazıl Say, dün twitter’da Sezen Aksu’yu eleştirdi. Önce Avusturyalı besteci Franz Schubert’e atıfta bulundu,  “Majör’de hüzün, minör’de sevinç arayan özlemlerin bestecisidir” diye söze başladı.  Sonra sıra Türkiye’de hüznün ve sevincin bir numaralı müzisyeni Sezen Aksu’ya geldi. Say, Aksu’nun 2008’de çıkardığı ‘Deniz Yıldızı’  albümüne ilişkin bir anısını yazdı: “Sezen Aksu, iki yıl önce beni çağırmıştı ve çıkacak albümünü dinletmişti. Bu tür bir buluşma benim hayatımda ilkti. ‘Çok nota var, az ruh var’ demiştim. Gecenin kalanında ise o hep neşeliydi, bense hüzünlüydüm dediğimden... Heyhat; bazı müzikler müzik için bazısı satış.  O da bilir.”

Piyanistin bir takipçisi,  “Hiç savunmayın bana. Sezen Aksu arabesktir. Onun gibi arabeski besleyen kadının ayağına gitmemeliydiniz. Onno Tunç dışında bir şarkısını dinlemem” deyince, Say’ın cevabı şöyle oldu: “Haklısınız. Onno Tunç ile iyiydi. Ama gittim. Gitmek iyidir.  Ve iyi ki de gittim derim hep...”
Say’ın yaptığı bu yoruma ‘Minik Serçe’nin nasıl bir tepki vereceği merak konusu.

'ARABESK KAVGA' NASIL BAŞLADI?
Fazıl Say, geçen hafta twitter’a, “Türk halkının arabesk yavşaklığından utanıyorum” diye yazdı. Ünlü piyanistin, kendisine inat sahnede peş peşe arabesk şarkılar seslendiren Özcan Deniz’e cevabı şöyle oldu: “Karşılaştığımızda bana ‘Hocam’ derdi. Niye derdi acaba? Bana inat üç arabesk şarkı söylemiş. Eskiden ne söylerdi? Wagner opera mı?”

‘KLASiK MÜZiĞiN POPÇUSU’
Mehmet Tez  (Milliyet müzik yazarı)
Sezen Aksu, pop müzik sanatçısı ve onun popüler albüm yapması eleştirilemez. Ama Fazıl Say, klasik müzik sanatçısı değil, klasik müziğin popçusudur. O da, dinlensin, popüler olsun diye müzik yapıyor ve bu sayede yurtdışında bu kadar ilgi görüyor. Bu yüzden kimseyi popüler olmakla suçlamasın.

Günün Önemli Haberleri