Fatih Altaylı Ahmet Davutoğlu'nu topa tuttu: İstasyona bile ulaşamadı

Abone ol

Fatih Altaylı, Abdullah Gül için 'treni kaçırdı' yorumunda bulunan Ahmet Davutoğlu'nu, "Davutoğlu, bırakın treni kaçırmayı, istasyona bile ulaşamadı, hatta bavulunu da kaybetti" diyerek topa tuttu.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, şu sıralar yeni parti kuracağı yönündeki iddialarla gündeme gelen eski Başkakan Ahmet Davutoğlu'nu topa tuttu. Altaylı, Davutoğlu'nun Abdullah Gül için sarfettiği “Treni kaçırdı" sözlerini hedef alarak, "Davutoğlu, bırakın treni kaçırmayı, istasyona bile ulaşamadı, hatta bavulunu da kaybetti" yorumunda bulundu.

Fatih Altaylı, "Ahmet Bey, tren, istasyon ve bavul" başlıklı yazısında geçtiğimiz günlerde Nahegan Alçı'nın köşesine taşıdığı Davutoğlu'nun, kurmaya çalıştığı parti ile ilgili olarak bir grup iş insanı ile “gizlice” bir araya geldiği ve bu toplantıda Abdullah Gül için "Treni kaçırdı" dediği yönündeki iddiaları değerlendirdi. 

"İstasyona Bile Ulaşamadı"

Ahmet Davutoğlu'nu siyasete Abdullah Gül'ün kazandırdığını ve son dönemlerde Gül'ün Davutoğlu'nda pek yüz vermediğini hatırlatan Altaylı, "Abdullah Gül’ün treni kaçırdığı gibi bir tespitte bulunan Davutoğlu, bırakın treni kaçırmayı, istasyona bile ulaşamadı, hatta bavulunu da kaybetti" ifadelerini kullandı. 

"En Azından Onurlu Bir Bırakma Olurdu"

Davutoğlu'nun genel başkanlıktan ve Başkakanlıktan istifası istendiği zaman istifa etmeyip kurultay talebinde bulunması gerekteğini dile getiren Altaylı, "Muhtemelen Kongre’de de kaybederdi ama en azından onurlu bir “bırakma” olurdu" dedi. 

"Mesut Pozlar Verince Bavul Da Elden Gitti"

Ahmet Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine katılmasını da eleştiren Fatih Altaylı, sözlerini şöyle noktaladı; 

Bu davete koşa koşa icabet edip, bir de son derece mutlu ve mütebessim bir ifade ile memnun ve mesut pozlar verince bavul da elden gitti.

Ki zaten o bavulun içinde sadece ve sadece kendisine çıkarılan Suriye ve Ortadoğu politikalarındaki başarısızlığın faturası vardı.

Fatih Altaylı'nın yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz

Günün Önemli Haberleri