Facebook umut oldu

Abone ol

Facebook köy çocuklarına umut oldu. Facebook sayesinde kitaba kavuştular.

İnşaat Mühendisi Faruk Burak Karadağ'ın sosyal etkileşim ve tanıtım sayfası Facebook'ta kurduğu ''Onların derdi kitap'' adlı gruba üye olan 1576 kişi tarafından toplanan kitaplar köylerdeki okullara gönderiliyor.
    
İstanbul'da yaşayan ve ailesini ziyaret için Ardahan'a gelen 24 yaşındaki Karadağ, yaptığı açıklamada, ilk ve orta öğrenimini Ardahan merkezde, yüksek öğrenimini ise Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde yaptığını söyledi.
    
Ardahan'da geçen öğrencilik döneminde kendisinin pek sıkıntı çekmediğini, ancak çevresinde kalem ve silgiye muhtaç çocukların hep olduğunu kaydeden Karadağ, özellikle köy okullarında öğrenim gören çocukların birçok sıkıntıyla karşı karşıya olduklarını belirtti.
    
Tek istekleri okumak olan köy çocuklarının en büyük sorunularından birinin kitap olduğunu ifade eden Karadağ, ''Onlara yardımcı olmak amacıyla 7 Kasımda Facebook'ta 'Onların derdi kitap'' adlı grubu kurdum. Kısa sürede de gruba 1576 kişi üye oldu. İnsanlarımızın bu konuya duyarlılık göstermesi beni çok mutlu etti'' diye konuştu.
    
Karadağ, kırsal bölgelerde görev yapan çok sayıda öğretmenin gruba üye olduğunu ve okullarındaki kitap ihtiyaçlarını kendisine elektronik posta yoluyla ilettiklerini bildirdi.
         
PATNOS'A 1500 KİTAP GÖNDERİLDİ
     
İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu kütüphanesinin sorumlu öğretmeni Serap Görür ise yaptığı açıklamada, Facebook'taki söz konusu gruptan bir arkadaşının kendisini haberdar etmesi üzerine ''Onların derdi kitap'' grubunu kuran Faruk Burak Karadağ'a elektronik posta atarak kitap istediğini söyledi.
    
Kısa bir süre sonra okullarına çeşitli konu içerikli 1500 kitabın gönderildiğini kaydeden Görür, ''Kitapları gören öğrencilerimiz çok mutlu oldu. Bu kampanyayı başlatan herkese teşekkür ederim'' diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri