Evlat kokusunu giderecek bir tazminat...

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, "Reyhanlı’da 50’yi aşkın insan ölüyor. Amerika’yı daha önce ziyaret etmeyi düşünüyor bu ülkenin B...

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, "Reyhanlı’da 50’yi aşkın insan ölüyor. Amerika’yı daha önce ziyaret etmeyi düşünüyor bu ülkenin Başbakanı. Zannediyorum ki ’kan bedellerini öderiz’ diye düşüyorlar ama evlat kokusunu giderecek bir tazminat daha icat edilmedi” dedi.
Partisinin Edirne İl Başkanlığı binasında bir basın toplantısı düzenleyen Emine Ülker Tarhan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından kabul edilen alkollü içkilerin satışıyla ilgili yeni düzenleme hakkında açıklama yaptı. Tarhan, “Aslında bunun zorba bir yönetim anlayışıyla alakalı olduğunu kabul etmeliyiz. Bunun sadece alkol yasasıyla doğrudan ilişkilendirilmesini doğru bulmuyorum. Bu bizi yönetenlerin o zorba yönetim anlayışının meclisi kuşatmasıdır. Buna tepki göstermek gerek. Bu; kabul etmedikleri, sevmedikleri ve benimsemedikleri her alanda bunu yapacaklarının da göstergesidir. Kuvvetler ayrılığını da kendilerine uygun bulmuyorlar, kızlı erkekli insanların üniversite bahçelerinde oturmalarını da uygun bulmuyorlar, kadınların çalışmasını da uygun bulmuyorlar” dedi.
Tarhan, yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurup başvurmayacakları hakkındaki soruya ise, “Hukukçu arkadaşlarımızla değerlendirme yaparız yasalar geçtikten sonra. Anayasaya aykırılık iddiasını birlikte değerlendiririz” diye konuştu.
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamaları da değerlendiren Tarhan, “50’yi aşkın insan ölüyor. Başka ülkede yer yerinden oynar. Amerika’yı daha önce ziyaret etmeyi düşünüyor bu ülkenin Başbakanı. Zannediyorum ki daha önceki olanlar gibi; ‘nasıl olsa tazminat öder, bu şekilde kan bedellerini öderiz’ diye düşüyorlar ama ben Reyhanlı’daydım. Evlat kokusunu giderecek bir tazminat daha icat edilmedi” şeklinde konuştu.
Tarhan, partideki toplantının ardından CHP’li Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’yi makamında ziyaret ettikten sonra, parti çalışmaları için Edirne’nin bazı ilçelerini ziyaret etti.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri