Esrarengiz cinayet kör düğüm

Abone ol

7 gün önce kaybolan ve önceki gün cesetleri bulunun baba-oğul cinayetlerindeki sır perdesi aralanamadı.

İstanbul Çatalca’ya bağlı İnceğiz Köyü’ndeki çiftliklerinde 7 gün önce kaybolan ve önceki gün cesetleri bulunun Necmi Işık (62) ile 12 yaşındaki oğlu Agah cinayetlerindeki sır perdesi henüz aralanamadı.

Cesetlerin bulunmasının ardından gözaltına alınıp serbest kalan anne Nihal Işık ile Necmi Işık’ın ilk evliliğinden olan oğlu Eşref yeniden gözaltına alındı. Bir ay önce ailenin yanında çalışmaya başlayan Türkistan uyruklu Murat Bek’in sorgusu da devam ediyor.

ELLERİ ARKADAN BAĞLANMIŞ

Sır cinayet ile ilgili çarpıcı detaylar da günışığına çıkmaya başladı. Necmi Işık’ın boynuna ip bağlandığı ve 25 bıçak darbesiyle öldürüldüğü saptandı. Agah’ın ise ellerinin iple arkadan bağlandığı belirlendi. Cesedi foseptik çukurunda bulunan Agah’ın fotoğraf makinesinde, kaçırılmadan 1 saat önce çektiği resimler bulundu.

Makinede yapılan incelemede ahırdan ve foseptik çukurundan karelere rastlandı. İddiaya göre Agah, fotoğraf çektikten sonra makinesini eve bırakıp babasının yanına indi. Necmi Işık ise o sırada üzerinde iş elbiseleri, ayağında çizmeleriyle hayvanlara yem veriyordu. Agah babasına bir süre yardım etti. Necmi Işık, hasta olan ineği için bir veterinerle görüştü. O dakikadan sonra baba ile oğul sırra kadem bastı.

KATİLLER ARAMIZDA

NECMİ Işık ile oğlu Agah’ın cenazeleri gözyaşları arasında toprağa verildi. Jandarmada ifade veren anne Nihal Işık, cenazeye de jandarma korumasında geldi. Yakınlarının yardımıyla ayakta durabilen Işık “Katiller aramızda. Yıkılmadım, ayaktayım” diye feryat etti. Anne Işık, cenazenin ardından gözaltına alındı.

ANNENİN ÇELİŞKİLİ İFADELERİ

Nihal Işık olaydan sonra çelişkili ifadeler vermişti. İlk ifadesinde 13 yıllık eşini ve oğlunun otomobille kaçırıldığını söyleyen Işık, ardından iki kişi tarafından ormana doğru kaçırıldıklarını iddia etmişti. Nihal Işık’ın evde olmadığı iddia ettiği eşine ait kimlik ve sağlık sigortası da evde bulunmuştu.

MALLAR 15 GÜN ÖNCE PAYLAŞILDI

KÖYÜN en geniş arazilerine sahip olan Necmi Işık’ın yıllar önce babasından kalan malları, kaybolmadan 15 gün önce kardeşleriyle resmen paylaştığı öğrenildi. Işık’ın bir yakını yıllardır kardeşler arasında mal paylaşımına gidilmediğini, cinayetlerden hemen önce böyle bir paylaşımın akılları kurcaladığını belirtti.

ÇİFTLİK 20 KÖPEKLE KORUNUYORDU

ÇİFTE cinayetin ardından akıllara baba ile oğulu tanıdık birileri mi öldürdü? sorusu geldi. Aile yakınları çiftliğin 20 köpek ile korunduğunu ve yabancı birinin girmesinin mümkün olmadığını söyledi. Cesetlerin jandarma tarafından 1 gün önce aranan foseptik çukurunda bulunması ise cesetlerin jandarma kontrol ettiği için çukura atıldığı ihtimalini doğurdu.

Günün Önemli Haberleri