Erdoğan'ın seçim zaferi Avrupalı faşistleri kudurttu

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda açık ara seçimi kazanması Batı'daki faşist siyasetçileri kudurttu. Avusturya'da hükümet ortağı aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin önemli isimlerinden Johann Gudenus, Avusturya'da yaşayıp Erdoğan'a oy veren Türkler'in 'ülkelerine gitmelerinin daha iyi olacağını' söyledi.

AVUSTURYA'da koalisyon hükümetinin küçük ortağı olan aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin önde gelen üyelerinden Johann Gudenus, 24 Haziran seçimlerinde Avusturya'da yaşayıp Recep Tayyip Erdoğan'a oy veren Türkler'in 'ülkelerine gitmelerinin daha iyi olacağını' söyledi.

Gudenus 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'ın galip gelmesi sonrası Avusturya'da Erdoğan'a veren Türklerin ülkelerine dönmesinin 'daha iyi olacağını' söyledi. Gudenus "Erdoğan'a oy verenlerin Türkiye'ye gitmeleri daha iyi olur" dedi.

'ENTEGRASYON BAŞARISIZ...' Gudenus ayrıca "Seçim sonucu ülkemizdeki binlerce Türk'ün entegrasyonunun (uyumunun) sefilce başarısız olduğunu bir kez daha doğruladı" ifadelerini kullandı.

AVUSTURYA'DAKİ TÜRK SEÇMENİN TERCİHİ... Avusturya'da oy kullanım oranı yüzde 49 olarak hesaplandı. Anadolu Ajansı verilerine göre cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Avusturya'da oy kullanan seçmenlerin yüzde 72.3'ü Recep Tayyip Erdoğan'a, milletvekilleri seçimlerinde ise yüzde 62.5'i AK Parti'ye oy verdi.

Günün Önemli Haberleri