Erdoğan'ın sağ kolu son kararı açıkladı

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan, çözüm sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu.

PKK ve BDP'nin "yasal adımlar atılsın" talebine Erdoğan'ın en yakınındaki isim Akdoğan, "Çekilmede yasal düzenleme yok. Tek ve son karar bu" diye cevap verdi.

PKK'yı işi yokuşa sürmekle suçlayan Akdoğan, "Anlamıyorlarsa Öcalan onlara bir şey daha söyleyecektir" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan , Samanyolu Haber Televizyonu'nda yayınlanan Günlük programında, Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu’nun sorularını cevapladı.

Akdoğan Öcalan’ın çekilme mesajı, yasal düzenleme ve akil adamlar konusunda çok önemli açıklamalar yaptı..

ÖCALAN'IN NE DEDİĞİ BELLİ

-Bu iki mesajı çok net verdi Öcalan. Yani silahlar sussun ve Türkiye'yi terk etme süreci başlamıştır. 

-O gün Öcalan'ın okunan mektubunda ne dediği belli. Herkes alıp okursa orada ne dediğini görür. Şu şu şartlar olursa siz çekilebilirsiniz mi dedi? Yoksa Türkiye'yi terk etme süreci başlamış mıdır dedi? Burada sağa sola çekmeye de gerek yok. Çok açıktır bu mesaj. Bu mesajı doğru anlamıyorlarsa algılamak istemiyorlarsa Öcalan herhalde buna dönük de bir de şey söyleyecektir. 

KARAYILAN ŞU SIRALAR ÇOK KONUŞUYOR

-Kandil'den birileri açıklama yapıyor. Karayılan bu sıralarda çok konuşuyor. Kendi pozisyonunun gündeme getirme rol çalma gibi yaklaşımlar. Aslında Öcalan'ın iradesine gölge düşürecek açıklamalar.

-Başbakanımız çok net olarak ifade etti. Meclis böyle bir düzenleme yapmayacak. Bu hükümetin işidir. Hükümet böyle bir yasal düzenlemeye kapıyı kapattı. Bu çok net ve tartışılacak bir durum da değil.

SON KARAR MI

-Burada bir karar değişikliği farklı kararlar olmadı. Tek ve son karar bu.

AKİL ADAM MESELESİ

-Sivil olacak siyasetçi olmayacak. Bu konuda hükümetin bir çalışması var. Başbakanımız açıkladı. İsim havuzu oluşturuldu. Burada gündeme getirilen isimlerin çoğu dile getirilmedi, düşünülmemiş isimler. Ama elbette bazı isimler denk düşebilir.

AKİL ADAM KRİTERLERİ NELER

-Halk nezdinde itibar sahibi ismi geçtiği zaman bu akil adamdır doğruyu yapar bu konuda uzmanlığı olan belli bir müktesebatı olmuş isimler güven sahibi itibar sahibi. Farklı perspektiften konuya bakabilecek. Akademisyenler yazarlar farklı toplum kesimlerini temsil edecek. Sivil bir mekanizmanın olması. Sivil bir gözün sürece girmesinin faydalı olacağı kanaatindeyiz. Kısa zaman içinde ortaya çıkar.

Günün Önemli Haberleri