Erdoğan'ın mahallesinde sır kazı

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin bulunduğu Üsküdar Kısıklı'da bulunan bir tünel polisi alarma geçirdi.

Başbakan Erdoğan'ın evine yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulunan tünelin define için kazıldığı ortaya çıktı.

Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan bir ihbarla, Kısıklı Mahallesi Hanım Seti Sokak'ta bulunan bir arazide izinsiz bir tünel kazıldığı bildirildi. İhbar üzerine harekete geçen savcılık, söz konusu adrese polis ekipleri sevk ederek çalışma başlattı.

Sokak üzerinde bulunan bir tarihi bir binanın bahçesinde 16 metre derinlikte ve 14 metre uzunlukta bir tünel bulundu. Tünelin Başbakan Erdoğan'ın evine yaklaşık 1 kilometre mesafede bulunması nedeniyle polis, geniş çaplı bir araştırma gerçekleştirdi.

TÜNELDEKİ SU BOŞALTILDI

Yağmurdan dolayı suyla dolan tüneldeki su vidanjörle boşaltıldıktan sonra olay yeri inceleme ekipleri tünelde incelemelerde bulundu. Tüneli kazdığı gerekçesiyle A.T. isimli bir şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan A.T. verdiği ifadede tüneli define aramak için kazdığını itiraf etti. Yapılan incelemelerde Başbakan Erdoğan'a yönelik bir suç unsuruna rastlanmazken, gözaltın alınan A.T. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Açılan tünelin üzeride toprak ve ağaçlarla kapatıldı.

Öte yandan, tünelin açıldığı bahçede bulunan gecekonduda oturan yaşlı bir kadın da polisin inceleme yaptığını ancak bir şey bulamadıklarını söyledi.

Günün Önemli Haberleri