Erdoğan'ın "Kürt bile değil" dediği Sezai Temelli'den köken açıklaması!

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "kürt bile değil" dediği HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'den bugün yanıt geldi. Temelli, "Türk'üm, Kürt'üm, Türkiyeliyim" diye cevap verdi.

Van'da, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) tarafından nevruz kutlaması organize edildi. Burada konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Cumhurbaşkanı, gittiği her yerde bize 'terörist' diyor. Bizi size şikayet ediyor. Diyor ki 'Kürt bile değil'. Ben de diyorum ki 'Ben Kürt'üm, Türk'üm, Türkiyeliyim'. Biz bir arada yaşayacağız" dedi.

Havadan dronelerle denetlendi

HDP ve DBP tarafından Van Kalesi'nin güneyindeki Atatürk Kültür Parkı'nda, nevruz kutlaması düzenlendi. Polisin güvenlik önlemi kapsamında, kutlama alanı, havadan drone ile denetlendi. Kutlamaya gelenler, alanda kurulan güvenlik barikatından geçirilirken, üst aramaları da yapıldı.

İranlı turistlerle halay

Nevruz kutlamasına; HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDP'nin Van büyükşehir belediye başkan adayları Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı, HDP'nin ilçe belediye başkan adayları, il ve ilçe eş başkanları ile çok sayıda kişi katıldı. Ateş yakılmasının ardından kutlamaya gelen bazı İranlı turistler de kol kola girerek, halay oynadı.

"Asla umudumuzu kaybetmeyeceğiz"

Temelli, eşiyle birlikte sahneye çıkıp, konuşma yaptı. Barış ve demokrasiden vazgeçmediklerini kaydeden Temelli, "Asla umudumuzu kaybetmeyeceğiz. ‘Barış' dedik, ‘demokrasi' dedik. Barış ve demokrasi mücadelemizden asla vazgeçmedik. 31 Mart'ta sandığa gidiyoruz. Bütün oylarımıza, siyasi irademize sahip çıkıyoruz. Biz asla bu sevdadan vazgeçmeyeceğiz.

"Bir yanım Şanlıurfa, bir yanım Tekirdağ"

Bir Cumhurbaşkanı; bütün halkları kucaklar, ayrımcılık yapmaz, insanları ötekileştirmez. Bugün bu ülkenin Cumhurbaşkanı bizi kovuyor. Bize ‘terörist' diyor ve gittiği her yerde diyor ki ‘Kürt bile değil'. Ben de diyorum ki ‘Ben Kürt'üm, Türk'üm, Türkiyeliyim. Biz bir arada yaşayacağız. Birlikte ürettik, birlikte paylaştık'. Sen kimi kovuyorsun? Benim bir yanım Şanlıurfa, bir yanım Tekirdağ. O yüzden ben Türkiyeliyim." diye konuştu.

Sezai Temelli kimdir? Nerelidir?

25. Dönem HDP İstanbul Milletvekili Sezai Temelli 1963 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. İ.Ü. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Maliye Anabilim Dalında Öğretim üyesi olarak çalışan Sezai Temelli iyi derecede İngilizce bilmektedir. Günümüzde HDP Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. 2018 yılında HDP Genel Başkanlığı için ismi geçen Sezai Temelli evlidir ve bu evliliğinden bir evladı vardır.

Günün Önemli Haberleri