Erdoğan'dan TSK yetkisine son nokta!

Abone ol

Erdoğan PKK'nın sınır dışına çekilme sürecinde TSK'nın yetkisini kendilerinin belirleyeceğini söyledi.

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Erdoğan, PKK'lıların silah bırakıp sınır dışına çekilme sürecinde TSK'nın nasıl bir yol izleyeceği ile ilgili sorulara cevap verdi. TSK'nın kendi başına karar alamayacağını kendilerinin verdiği kararlar doğrultusunda hareket edebileceğini ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Moğolistan Başbakanı Noroviin Altankhuyag ile ortak basın toplantısı yaptı. Konuşmasında Orhun Kitabelerinin önemine de değinerek Moğalistan Hükümeti ile birlikte oluşturulan Orhun Müzesi'ne vurgu yaptı. İki başbakan vizelerin kaldırılması anlaşmasına imza atarak yeni anlaşmalar ve işbirlikleri için görüştü.

Erdoğan'ın konuşmasındaki önemli başlıklar,

PKK'LILARIN YURTDIŞINA ÇIKIŞ SÜRECİ

-Hala bir yanlış anlaşılma var. Türk Silahlı Kuvvetleri şüphesiz ki Cumhuriyet Hükümeti'nin verdiği kararlarla hareket eder. Eğer parlamentoyu ilgilendiren yanı varsa parlamentodan karar çıkar.

-Şu andaki süreçte Bakanlar Kurulumuzun alacağı kararla atılabilecek adımlar vardır. Ama bunlar sizlerin ifade ettiği konulara yönelik değil. Bu TSK'nın yetkileriyle ilgili adımlardır. Bu yurtdışına yönelik ne gibi hareketler yapması gerekir, buna yönelik kararlardır. Yurtiçinde de valilerimize verilen yetkilerdir. Buna yönelik kararlar vardır.

 

Günün Önemli Haberleri