Erdoğan "patron benim" dedi...

Herkes soruyor, ne oluyor diye.

Yavuz Oğhan yavuz@internethaber.com

Herkes soruyor, ne oluyor diye.

Bir ilk gerçekleşti ve Cumhurbaşkanı’nın meclise iade ettiği bir yasada Ak Parti ısrar etti, değiştirmeden meclisten geçirip köşke gönderiyor.  

Sadece Cumhurbaşkanı değil Gülen Cemaatinin de ısrarlı itirazlarına rağmen.

Önce itirazları hatırlayalım.

Cumhurbaşkanı, cezaların caydırıcılıktan uzak olacağı gerekçesiyle yasayı meclise iade etti.

Cemaat ise kişiye özel düzenleme diye karşı çıkıyor yasaya. Ceza indiriminin, simge isim Aziz Yıldırım’ı cezaevinden çıkartmak için hazırlanmasından duyulan rahatsızlık had safhada.

Aziz Yıldırım’ın askerlerle yakın ilişkisi de konuşuluyor kapalı kapılar ardında, bu yasanın, özel yetkili mahkemelerin kapsamından çıkarılmasının, diğer davalar için bir yol oluşturacağından duyulan endişe de.

“Surda gedik açılıyor” diye bakılıyor şikede cezaları indiren düzenlemeye.

Gülen Cemaati’nin önemli ismi Hüseyin Gülerce, onun için, “Ak Parti ayağına sıkmıyor, altındaki sandalyeyi tekmeliyor”  sözleriyle eleştiriyor hükümeti. Kendi idam fermanını imzaladığını ima ediyor.

...

Ama ortada  yasaya bir kez “evet” diyen Başbakan Erdoğan var.

Cumhurbaşkanının veto sırasında Başbakan ile bir temasta bulunmadığını biliyoruz. Sosyal medyadaki itirazlar ve inceleme sonuçları vetoya götürdü Abdullah Gül’ü.

Ama Erdoğan altına imza attığı yasanın veto edilmesinden hoşlanmadı.

Gülen Cemaati’nin olayları yönlendirme biçiminden de rahatsız oldu.

Ve bir yerde “patron benim” mesajını vermek istedi.

İşte onun için yasa “aynen” yani “değiştirilmeden” köşke gönderiliyor.

Bülent Arınç ve Hayati Yazıcı gibi kabinenin iki önemli bakanının itirazlarına, bu iki bakanın Gül’ün vetosunu haklı bulmalarına rağmen.

Bir anlamda iş, şikede cezaları indirmeyi de,  Aziz Yıldırımı cezaevinden kurtarmayı da aştı, siyasi bir bilek güreşine döndü.

Erdoğan “yasa aynen köşke iade” diyerek hem Gül’e kararları ben alırım demiş oldu, hem de Gülen Cemaatine “patron benim” mesajını verdi.

Erdoğan şimdi herkese patronun kim olduğunu gösteriyor.

 

twitter.com
/yavuzoghan