Erdoğan: Irak ile askeri iş birliği yapılmasına karar verdik

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Abdülmehdi ile yaptığı ortak basın toplantısında, "Türkiye-Irak arasında bir askeri iş birliği ve güven anlaşmasının yapılmasının isabetli olacağına karar verdik." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Abdülmehdi ile ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, "DEAŞ tarafından tahrip edilen Kerkük- Ceyhan petrol boru hattının bir an önce faaliyete geçirilmesinin önemine işaret ettik. Türkiye-Irak arasında bir askeri iş birliği ve güven anlaşmasının yapılmasının isabetli olacağına karar verdik." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Kardeş Irak halkının ve tüm İslam aleminin Ramazan-ı Şerif'ini tebrik ediyorum. Abdulmehdi ile ilişkilerimizi tüm boyutlarıyla değerlendirdik. Bölgesel rolünü yeniden üstlenmesiyle Irak'ın barış ve istikrara daha önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz.

Türk yatırımcılar Irak'tan vazgeçmedi, işçilerimiz, mühendislerimiz bu uğurda canlarını da verdi.

"Türkiye-Irak arasında askeri işbirliği isabetli olacak"

Irak'ın yeniden imarı konusunda, DEAŞ işgalinden en çok zarar gören bölgelerin kalkındırılmasına ve Irak'ın güneyine uzanan bir ticaret koridoru tesis edilmesine öncelik verdiğimizi teyit ettik. DEAŞ tarafından tahrip edilen Kerkük-Ceyhan petrol boru hattının bir an önce faaliyete geçirilmesinin önemine işaret ettik.

Türkiye-Irak arasında bir askeri işbirliği ve güven anlaşmasının yapılmasının isabetli olacağına karar verdik.

Şu anda bildiğiniz gibi 20 milyar dolarlık bir ticaret hacmini hedeflemiş bulunuyoruz. Bu hedefe iyice yaklaştık, ancak yeterli değil. Bu hedefi güncellemek durumunda olacağız, inşallah daha büyük bir hedefi işaret edeceğiz.

Irak'ın kuzeyine uzanan bir ticaret koridorunun tesisine öncelik veriyoruz. Türkiye-Irak arasında bir askeri işbirliği ve güven anlaşmasının yapılmasının isabetli olacağına karar verdik.

Çalışma grubumuzun Irak'ın en kısa sürede ziyaret etmesi konusunda mutabık kaldık.

Günün Önemli Haberleri