Erdoğan CNN International'a konuştu

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan CNN International kanalına konuştu. Referandum sonuçlarını değerlendiren Erdoğan değişikliğin kendisiyle ilgili olmadığını söyledi ve 'Ben bir faniyim, her an ölebilirim" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin ünlü haber kanalı CNN International'a referandum sonuçlarını değerlendirdi ve "1-0 ya da 5-0 kazanmışsın önemli değil, önemli olan maçı almaktır" dedi.

Beştepe'de yapılan söyleşide Erdoğan, yeni sistemin kendisi için yapılmadığını belirterek “Bu Erdoğan’a ait bir sistem değildir. Ben bir faniyim, her an ölebilirim. Her an ölmeye mahkum olan bir insan için böyle bir sistem hazırlanabilir mi” dedi.

ÖNEMLİ OLAN MAÇI ALMAK
Erdoğan CNN söyleşisinde ABD Başkanı Trump'ın referandum sonucu nedeniyle kendisini tebrik ettiğini de söyledi. Erdoğan, Trump ile yaptığı görüşmeden olumlu sinyaller aldığını belirtti ve referandum sonuçları için de şunu söyledi;

-"Ben futbolla ilgilendim. 1-0 ya da 5-0 kazanmışsın önemli değil önemli olan maçı almaktır. 14-15 yıldır diktatör ifadesini kullanıyorlar. Diktatörlüklerde başkanlık sistemi olacak diye birşey yok. Burada sandık var, demokrasi gücünü halktan alır. Bu da milli iradedir. Sistem Türkiye'nin demokratik tarihinde bir dönüşümü temsil ediyor." 

ABD'YE GÜLEN MESAJI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Fetullah Gülen'in iadesi konusunda umudum var ve bu umudu korumak istiyorum' diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri