Erdoğan Bakanlar Kurulu'na katılacak mı?

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 5 Ocak'ta yapılacak Bakanlar Kurulu'na başkanlık edeceği iddialarına Başbakan Ahmet Davutoğlu cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 5 Ocak'ta yapılacak Bakanlar Kurulu'na başkanlık edeceği iddialarına Başbakan Ahmet Davutoğlu cevap verdi. Yeni yılın ilk Bakanlar Kurulu'nun yapılacağı 5 Ocak'ta böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyleyen Davutoğlu, cumhurbaşkanının Bakanlar Kurulu'na başkanlık edebileceğini bunun örneklerinin olduğunu açıkladı.

Yeni yılın ilk Bakanlar Kurulu, 5 Ocak'ta Başbakanlık'ta toplanacak. Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan, iddia edildiği gibi bu toplantıya başkanlık edecek mi? Ankara kulisleri aslında bu soruya her iki ismin de programına bakarak günler öncesi cevap vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 5 Ocak'ta söylendiğinin aksine başka bir programı bulunuyor. 

"PLANLAMA YOK AMA OLABİLİR"

Bu arada Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu'na başkanlık edeceği iddialarıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı kaynakları, ocak ayı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bakanlar kuruluna başkanlık etmesine yönelik bir planlama olmadığını söyledi. Ama daha sonrası için planlama yapılabileceği, o toplantıların da iki aylık periodlarla sürdürüleceği belirtildi.

DAVUTOĞLU AÇIKLADI 
 
Bu arada Başbakan Davutoğlu, ATV'de yayınlanan "Gündem Özel" programında bu iddialara cevap verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 5 Ocak'ta Bakanlar Kurulu'na başkanlık edeceği yönündeki iddialarla ilgili olarak da Davutoğlu, "5 Ocak'ta böyle bir toplantı yok, ancak Cumhurbaşkanı'nın Bakanlar Kurulu'na başkanlığının daha önce örnekleri görüldü" ifadesini kullandı. 
Günün Önemli Haberleri