Erdem Gül aslen nereli CHP Adalar adayı eşi Aslı Gül ve çocukları kimdir?

Abone ol

CHP'nin 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler için İstanbul Adalar adayı Erdem Gül oldu. Peki Erdem Gül kimdir, aslen nereli, kaç yaşında ve eşi kim soruları merak konusu oldu. Aslen Giresunlu olan Erdem Gül, 1967 yılında doğdu. Aslı Gül ile evli olan Erdem Gül'ün Deniz ve Sarp Güney adında 2 çocuğu vardır.

CHP yerel seçimlerdeki adaylarını bir bir açıkladı. Listede dikkat çeken adaylarda biri de Adalar Belediye Başkan Adayı Erdem Gül oldu. Peki Erdem Gül kimdir, kaç yaşında, aslen neredli? Aslı Gül ile evli olan Erdem Gül aslen Giresunlu.

ERDEM GÜL KİMDİR: CHP Adalar Belediye Başkan adayı Erdem Gül 1967 yılında Giresun'da dünyaya geldi.

Erdem Gül uzun yıllar parlemonto muhabirliği yaptı, Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilciliği görevinde de bulundu.

MİT TIRLARI haberi nedeniyle 26 Kasım 2015 tarihinde dönemin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile birlikte tutuklandı. 92 gün sonra serbest bırakıldı.

6 Mayıs günü İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, Can Dündar ve aynı gazete Ankara sorumlusu Erdem Gül'ün yargılandığı davada mahkeme Can Dündar'a "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak" suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Erdem Gül de aynı suçtan suçlu bulundu ve 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

15 Mayıs 2016 günü Can Dündar ile birlikte Atatürk Havalimanı'n da yurt dışına kaçtığı bildirildi.

Günün Önemli Haberleri