Erbakan'ın arkasından yürüyen Paşa

Abone ol

28 Şubat'ın önemli komutanlarından Teoman Koman'ın merhum Necmettin Erbakan ile ilgili bilinmeyenleri ortaya çıktı.

İNTERNET HABER - Teoman Koman'ın Necmettin Erbakan'ın çalışmalarından memnun olduğu başarılı bulduğu iddia edildi. Hatta Koman'ın Necmettin Erbakan'ın yaşına bağlı olarak sendelemesini düşünerek resmi programlarda her ihtimale karşı hep arkasından yürüdüğünü söylediği ifade edildi.

DÖNEMİN BAKANI TEOMAN RIZA GÜNERİ AÇIKLADI

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre iddiaların sahibi 54. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti'nde Devlet Bakanı olan Teoman Rıza Güneri. Güneri, Devlet Bakanı statüsü ile Eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Teoman Koman'ı ziyaret ettiğini açıkladı.Habertürk televizyonunda Başkent Gündemi isimli programın canlı yayınına katılan Güneri, görüşmede Emekli Orgeneral Teoman Koman'ın yapılan yayınlardan çok fazlası ile etkilendiğini gördüğünü söyledi.

KOMAN O MGV BİLDİRİSİNİ SORDU

Teoman Koman'ın çekmecesinden MGV'ye ait bir bildiri çıktığını bunu kendisine sorduğunu açıklayan Güneri o görüşmeyi şöyle anlattı:

"Orgeneral Teoman Koman'ın odasına girdiğimde gergindi. Hemen ileride bulunan oturma gruplarına geçtik. Bana bir takım rahatsızlıklarını anlattı. Olası rejim değişikliğine karşı bana kaygılarını iletti. Bir ara MGV tarafından dağıtılan bildiriyi çıkarttı. Ben o bildiriyi hemen MGV Başkanı'na sordum. MGVden habersiz olarak bastırılmış olduğunu bu bildiriye karşı Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Bu bilgiyi ilettim kendilerine.

SENDELEMESİNDEN KORKTUĞU İÇİN ARKASINDAN YÜRÜMÜŞ

Bana merhum Necmettin Erbakan ile ilgili görüşlerini açıkladı. Erbakan'ı başarılı bulduğunu ve sevdiğini söyledi. Hatta Anıtkabir ziyaretlerinden Erbakan'ın arkasından yürüdüğünü söyledi. Erbakan'ın yaşına bağlı olarak sendelemesinden korktuğunu bunun için tüm Anıtkabir ziyaretlerinde Teoman Koman'ın Erbakan'ın arkasından yürüdüğünü açıkladı"

GÖRÜŞME UZADI

Bu görüşmenin uzadığını 2 saat gibi sürdüğünü anlatan Teoman Rıza Güneri Teoman Koman başka randevülerini iptal ederek görüşmede kaldığını söyledi. Merhum Başbakan Necmettin Erbakan ile ilgili görüşme hakkında bilgi aktardığını belirten Teoman Rıza Güneri "Merhum Başkanımız Necmettin Erbakan bana görüşmeyi sordu. Neler görüşüldüğünü anlatmamaı istedi. Merhum Erbakan Milli Güvenlik Kurulu'nda yaşanan gelişmeleri aktardı. Kuvvet komutanlarının her iddialarına karşılık Teoman Koman'ın 'araştırmak gerekir' diyerek yanıt verdiğini ve temkinli hareket ettiğini söyledi.

DEMİREL PERDE ARKASINDAYDI

Eski Devlet Bakanı olan Teoman Rıza Güneri 28 Şubat'taki Süleyman Demirel ile de yorumlar da bulundu. Güneri "Demirel 28 Şubat olaylarında perde arkasında işi ortaya koyanlar arasındaydı" dedi.

Günün Önemli Haberleri