Erbakan'dan 85 yılda 70 eser

Abone ol

Eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın 85 yıllık hayatına sığdırdığı 70 eseri, Saadet Partisi tarafından bir külliyatta toplanıyor.

Yaklaşık 5 bin sayfalık külliyatta Erbakan'ın ''Milli Görüş'' ile ilgili politika ve düşüncelerinden çevirilerine, akademik çalışmalarından konferanslarda yaptığı konuşmalara birçok eser bulunacak.

Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erbakan'ın hayatı boyunca yazdığı ya da Saadet Partisinin Erbakan'ın konferanslarındaki konuşmalarını bastığı yaklaşık 70 civarında kitap olduğunu söyledi.

Çetinkaya, külliyatta yer alacak ve dijital ortama aktarılan eserlerin bir kısmının Erbakan'ın kendi teknik kitapları ve doktora tezleri, bir kısmının mühendislikle ilgili kaleme aldığı yazılar, bir bölümü de tercüme ettiği kitaplar olduğunu ifade etti.

Bu eserler dışında Erbakan'ın hayatı boyunca verdiği konferanslar ve siyasi düşünceleriyle ilgili yazdığı kitapların da bulunduğunu bildiren Çetinkaya, söz konusu kitapların çoğununun parti teşkilatları tarafından basılsa da bilinmediğini, bir kısmını ise çeşitli yayınevlerinin kendi iradeleriyle bastığını bildirdi.

BU KADAR YOĞUNLUK İÇİNDE 70 ESER

Eserleri derleyip topladıklarında 5 bin sayfa civarında bir kitap ortaya çıktığına işaret eden Çetinkaya, ''Bu eseri 'Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyatı' adıyla yayımlayacağız. Şu an hazırlık aşamasındayız. Yetiştirebilirsek hocanın vefatının yıl dönümü olan 27 Şubat'ta eser basılmış ve yayımlanmış hale gelmiş olacak'' dedi. Çetinkaya, külliyatın ticari satışının da yapılacağını belirtti.

Çetinkaya, şöyle devam etti:

''Eserleri tarama çalışmasına rahmetlinin İstanbul Teknik Üniversitesinden mezun olduğu ve asistan olarak çalışmaya başladığı 1948 yılından başladık. Erbakan'ın o yıllardan itibaren yazdığı tüm akademik metinler, hatta Almanya'daki tez çalışmalarını da dijital ortama aktardık.

Enteresan olan şu ki; bu kadar çok yoğunluğu arasında bu kadar çok eser ortaya çıkarmış olması doğrusu bizi de şaşırttı. Biz hocanın çok eser ürettiğini biliyorduk, ama sayısının bu kadar çok olduğunu bilmiyorduk. Derleyip toparlayınca hakikaten ortaya devasa bir arşiv çıktı.''

SON KONFERANSLAR KÜLLİYATTA

Necmettin Erbakan'ın, yaşadığı dönemde dünyadaki gelişmelere ilişkin önemli eserler de bıraktığını kaydeden Çetinkaya, ''Ayrıca, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi ESAM'ın organizasyonuyla ölmeden önce verdiği 'Yeni Bir Dünya' ve 'Adil Düzen' diye iki konferansı vardı, yine 'Milli Görüş Niçin ve Nasıl' diye bir eseri var'' diye konuştu.

Çetinkaya, külliyatı ESAM ve Anadolu Gençlik Derneği işbirliğiyle hazırlayacaklarını, çok önemli bir eseri topluma kazandırmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Günün Önemli Haberleri