Elon Musk'ın trafiği yok edecek dev tünel projesinin bir kısmı açıldı

Abone ol

SpaceX’in kurucusu ABD’li milyarder Elon Musk’ın yönetimindeki Boring Company şirketinin inşaatı devam eden devasa yeraltı tünelinin bir kısmı açıldı.

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk'ın öncülüğünde, yol ve otoyollardaki trafik sıkışıklığını azaltmak adına hayata geçirilmesi beklenen projenin ilk ayağı tamamlandı.

Boring Company şirketinin inşaatını sürdürdüğü dev yeraltı tüneli projesinin ilk etabının açılışını gerçekleştirdi. Bir süredir yapımı devam eden tünel, Los Angeles ile Boring Company ve SpaceX'in merkezlerinin bulunduğu Hawthorne arasında ulaşımı sağlayacak.

O'Leary İstasyonu da dahil olmak üzere Hawthorne tünelinin ilk bölümü 18 Aralık 2018'de tamamlandı. Bugün açılışı gerçekleştirilen ilk etabın ilk sürüşü Tesla Model S araçlarla Los Angeles bölgesinden O'Leary istasyonuna kadar gerçekleştirdi.

Otoyoldan yer altı tüneline geçiş
Projeye göre, otoyolda ilerleyen araçlar belirli istasyonlardan asansörlerle yer altındaki tünele geçiş yapabilecek. Böylece trafiğe takılmadan araçların ilerlemesi hedefleniyor. Bu kapsamda otomobillerin tünelde sürücüsüz olarak ilerlemesi sağlanacak. Tüneldeki ulaşımın ise saatte 240 kilometre hızla sağlanması amaçlanıyor.

<iframe src="https://www.internethaber.com/video-embed/1928138" style="border:0; width: 600px; height: 383px"></iframe>

Günün Önemli Haberleri