Elektronik beyanname süresi uzadı

Abone ol

Maliye Bakanlığı, elektronik beyanname uygulamasıyla ilgili 405 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde değişiklik yaptı.

Elektronik beyanname gönderme aracılık yetkisiyle ilgili işlemlere ilişkin düzenleme, 1 Ağustos 2011'e ertelendi.

Bakanlığa iletilen taleplerin değerlendirildiği kaydedilen yeni tebliğde, ''tebliğ ve eklerinde yer alan beyanname tabiri vergi beyannameleri, bildirim ve eklerini ifade etmektedir'' bendi dışında kalan düzenlemelerin yürürlük tarihinin 1 Ağustos 2011'e ertelendiği bildirildi.

Buna göre, Bakanlıktan yetki almış olup bağımsız çalışan serbest muhasebeci, serbest muhasebeci mali müşavir ve yeminli mali müşavirleri (meslek mensupları) ile mükellefler arasında 1 Ağustos 2011 tarihinden itibaren düzenlenecek Elektronik Beyanname Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesine/Elektronik Beyanname Aracaılık Sözleşmesine ait bilgilerin, meslek mensupları tarafından sözleşmenin düzenlendiği tarihten itibaren en geç 30 gün içinde elektronik ortamda https://intvd.gib.gov.tr/ adresinde yer alan internet vergi dairesine girişinin yapılması gerekecek.

1 Ağustos 2011 tarihinden önce meslek mensupları ile mükellefler arasında düzenlenmiş ve hükmü devam eden Elektronik Beyanname Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesine/Elektronik Beyanname Aracılık Sözleşmesine ait bilgilerin de meslek mensupları tarafından 1 Ağustos 2011 tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde internet vergi dairesine girişi yapılacak.

1 Ağustos 2011 tarihinden itibaren Elektronik Beyanname Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmelerinin/Elektronik Beyanname Aracılık Sözleşmelerinin süresinin sona ermesi, iptal ya da feshedilmesi durumunda buna ilişkin bilgi girişinin, sürenin sona erme tarihinden ya da iptal/fesih tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde internet vergi dairesine girişi gerçekleştirilecek.

Öte yandan, Elektronik Beyanname Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesine/Elektronik Beyanname Aracılık Sözleşmesine ait bilgi girişine ilişkin hazırlanan ve internet vergi dairesinde Bilgi Girişi/E-Beyanname Yetki Bilgileri bölümünde yer alan programlar açık tutulacak ve isteyen meslek mensupları tarafından kullanılabilecek.

Günün Önemli Haberleri