Ekrem İmamoğlu'ndan PKK'lı terörist Sakine Cansız kitabıyla ilgili açıklama

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Kitapçısı'nda PKK'lı terörist Sakine Cansız'ın kitabının satılmasıyla ilgili "Gelen haklı tepkiler üzerine biz, o kitabın satışını sitemizden iptal ettik" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçe belediyeleri gezileri kapsamında, Sultanbeyli Belediyesini ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir basın mensubunun, terör suçlarından tutuklu eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Paris'te öldürülen PKK'lı Sakine Cansız'ın kitaplarının İstanbul Kitapçısı'nda satılmasına yönelik tepkileri hatırlatarak, bu konuda bir girişimlerinin olup olmadığını sorması üzerine İmamoğlu, şunları söyledi:

5 YILDIR SATIŞTA OLAN KİTAP

"Sayın Demirtaş'a ait kitap her yerde satılıyor. Devletin kurumları da buna dahil. Başka kitapçılarda da var. Olabilir de. Olmalıdır da. Kaldı ki bir kitabın yasak olup olmadığına karar verecek olan, bu ülkenin mahkemeleri, savcılıkları. Diğer kitapla ilgili olarak, 5 yıldır satışta olan bir kitap. Yeni değil. Ama gelen haklı tepkiler üzerine biz, o kitabın satışını sitemizden iptal ettik. Ama bu konu üzerinden bir hamaset oluşturarak, yine bir düşmanlık kurgusu üzerine önce sosyal medyadan başlatıp sonra başka iletişim araçlarına taşıyarak, yani bir nevi böyle toplumu infiale getirmek… Bunlar hoş şeyler değil."


Eşi Dilek İmamoğlu'nun Demirtaş'ın oyununu izlemesi
Ekrem İmamoğlu eşiyle ilgili eleştirilere de sosyal medya hesabından şu yanıtı verdi:
"Keşke bu kadınların yaptığına 10-15 kadın daha eklense. Açıkçası destekliyorum. Sadece tek üzüldüğüm ve üzülerek takip ettiği şey, devlet adamlığına yakışmayan cümlelerin hala kuruluyor olması."

SAKİNE CANSIZ KİMDİR?

1958 yılında Tunceli'de dünyaya geldi. Terör örgütü PKK'ya katılan Sakine Cansız,  Lübnan'da Bekaa Vadisi'de bulundu. PKK'nın kadın örgütlenmesinden sorumlu olan Sakine Cansız, Murat Karayılan tarafından örgütün Almanya sorumlusu olarak atandı, Fransa ve Almanya'da faaliyetlerde bulundu. Sakine Cansız, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranırken, 20 Mart 2007'de Fransa'da göz altına alındı.  40 gün tutuklu kalan Sakine Cansız, Türkiye'ye iade edilmedi. 

Sakine Cansız, 9 Ocak 2013'de Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Paris temsilcisi Fidan Doğan (kod adı Rojbin) ve Leyla Söylemez (kod adı Ronahi) ile birlikte öldürüldü. Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in cenaze töreni, 17 Ocak 2013'te Diyarbakır'da yapıldı. 

Günün Önemli Haberleri